Gitmedi, Vurdu

Polis ifade veren katil zanlısı Güler, hastaneye gitmesi gereken Benchargui’yi kontrole kendisinin götürmeyi teklif ettiğini, kabul etmeyince vurduğunu söylediği öğrenildi

Harem gece kulübünde konsomatris olarak çalışan Siham Benchargui ile barmen Hüseyin Demiri’yi kurşunlayarak öldüren katil zanlısı Kubilay Güler, dün ek süre talebi ile yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Soruşturma amaçlı 3 gündür poliste tutuklu bulunan zanlı hakkındaki soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

YA GEL, YA ÖL

Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde faaliyet gösteren Harem gece kulübü önünde meydana gelen ve iki kişinin ölümüyle sonuçlana cinayet soruşturması devam ediyor. Olayda ilişki yaşadığı konsomatris Siham Benchargui ile gece kulübü çalışanı Hüseyin Demiri’yi kurşunlayarak öldüren katil zanlısı Uzman Çavuş Kubilay Güler işlediği cinayet ile ilgili polise gönüllü ifade verdi. Zanlının ifadesinde olay günü doktora gitmesi gereken Siham Benchargui’yi kontrole götürmeyi teklif ettiğini, ancak kabul etmediğini, bunun üzerine sinirlendiğini söylediği öğrenildi.

PARA BİTTİ, AŞK BİTTİ

Öte yandan iddiaya göre zanlının bankadan kredi çektiği, parayı Siham Benchargui’ye verdiği, maddi açıdan oldukça fazla borçlandığı öne sürüldü. Siham Benchargui’ye oldukça fazla para harcayan zanlının maddi olarak zor duruma düştüğü için Siham Benchargui tarafından istenmediği, hatta olay günü zanlının hastaneden kaçmayı teklif ettiği ancak Siham Benchargui’nin bunu kabul etmediği ileri sürüldü.

ASKERİ SORUŞTURMA SONUCUNDA BELLİ OLACAK

Hakkında başlatılan cinayet soruşturması devam eden zanlının ayrıca bağlı olduğu askeri birlik tarafından disiplin soruşturması yapıldığı, Siham Benchargui ile birlikte Karpaz”a gidip birliğine haber vermediği için ortadan kaybolduğu gerekçesi ile başlatılan askeri soruşturmanın da ayrıca devam ettiği öğrenildi.

CENAZESİ GÖNDERİLDİ

Zanlının meslekten ihraç edilmesi halinde KKTC mahkemelerinde yargılanacağı ancak askeri soruşturma sonucu ihraç edilmemesi halinde ise Türkiye’ye yargılanmak üzere gönderileceği belirtildi. İlişki yaşadığı Uzman Çavuş tarafından öldürülen Benchargui’nin ise cenazesi ise dün öğlen saatlerinde uçakla ülkesi Fas’a gönderildi.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Hakkında başlatılan soruşturma devam eden zanlı Güler dün yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlı Kubilay Güler’in 11 Eylül tarihinde saat 00.30’da kendisine ait 9 mm’lik tabanca ile sürekli gitmiş olduğu Harem isimli gece kulübüne gittiği ve sürekli olarak gece kulübünde müşterisi olduğu Fas uyruklu Siham Benchargui isimli kadın ile sabah saat 8.00’a kadar odasında birlikte kaldığı belirtildi.

GÖNÜLLÜ İFADE VERDİ

Polis, zanlı Güler’in kadınla birlikte odasından çıktığını ve kulübün bahçesinde konuştukları sırada aralarında çıkan tartışma sonucu tabancasını doldurduktan sonra Siham Benchargui’yi alın kısmına bir el ateş ederek öldürdüğünü, olayın akabinde kendisine müdahale etmeye çalışan gece kulübü çalışanı Hüseyin Demiri’ye de 2 el ateş ederek öldürdüğünü söyledi. Polis, zanlının olay yerinden kaçmaya çalıştığı esnada karşısına çıkan Ali Bahçeci isimli şâhsa da ateş ettiğini ancak isabet ettiremediğini belirtti. Polis, zanlının daha sonra Şirinevler bölgesinde tespit edilerek tutuklandığını belirterek soruşturma amaçlı tutuklu bulunan zanlının gönüllü ifade verdiğini söyledi. Polis, soruşturmanın henüz tamamlanmadığını belirterek zanlının 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

CİDDİ SUÇA 8 GÜN EK SÜRE

Duruşmaya bakan Yargıç Hale Ahmet Raşit zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın ciddi bir suç olduğunu belirterek 8 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Kaynak: Star Kıbrıs