Geçmesine İzin Vermedi

İç çamaşırında ülkeye uyuşturucu sokmaya çalışan Rum vatandaşı Yiannakis Thedorou narkotik detöktör köpeği Cindy sayesinde fark edildi

İç çamaşırında ülkeye uyuşturucu sokmaya çalışan Rum vatandaşı Yiannakis Thedorou, narkotik detöktör köpeği Cindy sayesinde fark edildi. Detektör köpeğin tepkisi ile üzerinde arama yapılan zanlı 5 gram hintkeneviri ile yakalandı. Zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlı hakkında soruşturma başlatıldığı belirtilerek tutukluluk talep edildi.

CİNDY’E YAKALANDI

Polis, zanlı Yiannakis Thedorou‘nun 13 Ağustos tarihinde saat 20.30’da KKTC’ye giriş yapmak isterken narkotik detöktör köpeği Cindy’nin tepki vermesi sonucunda üzerinde yapılan aramada iç çamaşırı içerisinde naylon poşete sarılı yaklaşık 5 gram hintkeneviri tespit edildiğini söyledi. Polis, zanlının çantasında yapılan aramada ise sigara paketi içerisinde elle sarılmış içerisinde hintkeneviri olduğuna inanılan sigara bulunduğunu açıkladı. Polis, zanlının gönüllü ifade verdiğini belirterek emare alınan uyuşturucu maddelerin laboratuvara gönderildiğini, soruşturmanın devam ettiğini ifade etti.Polis, zanlının soruşturma amaçlı bir gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme, hakkında soruşturma yürütülen zanlının bir gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

Kaynak: Star Kıbrıs