Gazimağusa Mahkemesi'nde Olaylı Duruşma...

 

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Geçtiğimiz cuma günü, Mali Şube tarafından tutuklanan Gazimağusa’nın tanınmış İş Adamları'ndan Bayram Kansoy, bugün teminat duruşması için tekrar Mahkeme'ye çıkarıldı..

 

Gazimağusa Kaza Mahkemesi'nde, Yargıç Banu Soyer huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına olguları; Mali Suçlarla Mücadele Amirliği'nde görevli Polis Çavuşu Kâmil Perçiner aktarırken, Bayram Kansoy'un savunmasını da Avukat Yunsal İlhan yaptı..

 

Mahkeme'de, meselenin olguları ile ilgili şahadet veren Polis Çavuşu Kâmil Perçiner, "Sahte Davranışla Para Temini" suçu ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında; Bayram Kansoy'un14 Ağustos 2015 tarihinde tutuklandığını, ertesi gün de 3 gün daha tutukluluk temin edildiğini belirtti.

 

Perçiner, toplam 4 günlük tutukluluk süresince birçok araştırmanın yapıldığını, soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ancak şu aşamada Bayram Kansoy'un tutuklu kalmasını gerektirecek herhangi bir durumun söz konusu olmadığını belirtip; bu olgular ışığında ilgili kişinin uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

 

Bu talebe itiraz eden Avukat Yunsal İlhan, sözlerine meselenin tahkikatını yürütmekle görevli Polis Çavuşu Kâmil Perçiner'e teşekkür ederek başladı ve soruşturmanın başladığı ilk andan itibaren göstermiş olduğu insan haklarına olan saygısı ve adaletin tecellisi adına titiz ve özverili çalışması nedeni ile kendisini tebrik etti..

 

Ardından Tahkikat Çavuşu'na sorularını yönelten Avukat Yunsal İlhan, ortada herhangi bir şikâyetçinin veya mağdurun mevcut olmadığını, dolayısıyla bir suçun da söz konusu olamayacağını ve müvekkilinin teminata bağlanmadan derhal serbest kalması gerektiğini savundu..

 

Kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Tahkikat Çavuşu Kâmil Perçiner de, soruşturmanın hem yurt içinde; hem de yurt dışında halen devam ettiğini ve Vakıflar Bankası'ndan ayrı; Kooperatif Merkez Bankası'nda da Bayram Kansoy tarafından çekilen 400,000 TL'yi aşkın bir paranın bu tahkikata dahil edildiğini, araştırmaların çok yönlü yürütüldüğünü, bu araştırmalara Bayram Kansoy'un müdahale etme ihtimalinin söz konusu olmadığını ancak ileriki safhalarda davasında hazır bulunmasını sağlamak amacıyla teminata bağlanması gerektiğini belirtti..

 

Avukat Yunsal İlhan ile Tahkikat Çavuşu Kâmil Perçiner arasında çok seri ve çekişmeli geçen soru-cevap bölümü sonrası; mahkemeye sunulan olguları dinlediğini belirten Yargıç Banu Soyer, her ne kadar da Polis soruşturmasının bitmemiş olmasına rağmen, Bayram Kansoy'un mevzu bahis suçla bir alâkasının var olduğu hususunda; Polis'in şahadetini güvenilir bulduğunu ve Bayram Kansoy'un teminata bağlanmasının doğru bir karar olacağını belirtti..

 

Yargıç Banu Soyer, Bayram Kansoy'un 100,000 TL'lik şahsi kefâlet ile yurt dışına çıkışının yasaklanması amacıyla kimliğini polise teslim etmesi halinde serbest kalabileceği emrini verdi..

 

Yargıç Banu Soyer'in kararını açıklamasından hemen sonra, salonda bulunan İş Adamı Bayram Kansoy'un yakınları bu karara tepki göstererek bağırmaya başladılar.. Bu tepkiler esnasında, Bayram Kansoy'un eşi baygınlık geçirince; Mahkeme'ye ambulans çağrıldı..

 

Bayram Kansoy'un yakınları ile Mahkeme görevlileri arasında yaşanılan kısa süreli gerginlik sonrasında, İş Adamı'nın teminat şartlarını yerine getirip serbest kalması ve Mahkeme binasından ayrılmaları üzerine ortam sakinleşti..

 

Bilindiği üzere, Gazimağusalı İş Adamı Bayram Kansoy, sahibi olduğu turizm acentesinde bulunan pos cihazlarından mail-order sistemiyle, kayıp ve çalıntı olan kredi kartı bilgilerini kullanarak 500,000 TL civarındaki parayı sahte davranışla temin ettiği iddiası ile geçtiğimiz cuma günü tutuklanmıştı.

NOT: HABERİN YAZILI İZİN ALINMAKSIZIN KOPYALANIP YAYINLANMASI YASAKTIR.