KOVALAMALAR, UYARI ATEŞLERİ... 20 KİLODAN FAZLA UYUŞTURUCU, SİLAHLAR ELE GEÇİRİLDİ

Güney Kıbrıs’ta dün film karelerini andıran, kovalamaların, havaya ateş açmaların yaşandığı uyuşturucu operasyonu gerçekleştirildi. Operasyon sonunda yaklaşık 20 kilo uyuşturucu ve silahlar ele geçirilirken, iki kişi de tutuklandı.

Simerini gazetesi “Korno ve Alambra’da Hollywood Sahneleri” başlıklarıyla verdiği haberinde, Rum Narkotik Şubesi’nin (İKAN) uyuşturucu ticareti yapan bir çeteyle ilgili ihbar üzerine, dün, büyük miktarlardaki uyuşturucu ve silahın saptanması için dün akşam bir operasyon gerçekleştirdiğini yazdı.

İKAN’ın öncelikle Alambra civarlarında polis ile bir şüpheli bir kişinin sürdüğü araç arasında kovalamaların yaşandığını, şüphelinin aracının polis araçlarıyla çarpıştığını, polisin şüpheliyi durdurmak için uyarı ateşi açtığını anlatan gazete, sonunda şüphelinin durdurulduğunu ve araç içerisinde yapılan aramada yaklaşık 20 kiloluk Hint keneviri, tabanca ve mermiler bulunduğunu belirtti.

Benzer olayların, İKAN ikinci bir şüphelinin dairesinde operasyona gittiğinde yaşandığını yazan gazete, burada da şüphelinin kaçması sonucunda yine polis ile şüphelinin sürdüğü araba arasında kovalamaların olduğunu, araçların çarpıştığını ve polisin uyarı ateşi açtığını kaydetti.

Habere göre ikinci şüphelinin arabasından ise, tabanca ile bir miktar kokain ve Hint keneviri ele geçirildi.

Gazete olayla ilgili üç kişinin tutuklandığını, iki kişinin de aranmakta olduğunu yazdı.