FETÖ ablası yakalandı

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

KKTC’de yürütülen FETÖ soruşturması ile ilgili tutuklamalar devam ediyor.Örgütün KKTC ayağında “Abi” konumunda olan Osman Adsız’ın tutuklanmasının ardından “abla”sıfatı ile örgüte hizmet ettiği belirtilen eşi Emel Adsız dün polise giderek teslim oldu. Zanlı bugün tutuklama talebi ile çıkarıldığı Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde iddiaları redetti.

FETÖ soruşturmasını yürüten Müfettiş İsa Sevdik, 1 Haziran tarihinde başlatılan Türkiye’de darbe girişiminde bulunan FETÖ ile ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.Sevindik, FETÖ soruşturması kapsamında tespit edilerek tutuklanan ve örgütün KKTC abisi olduğu belirlenen zanlı Osman Adsız ile örgütün ablası olan eşi Emel Adsız’ın müşterek olarak kullandığı bilgisayarda örgütün kullandığu iletişim programı olan By Lock ve örgüte ait argümanlar bulunduğunu kaydetti. Polis, 20 Haziran tarihinde Osman Adsız ve eşi ile ilgili soruşturmayı genişlettiklerini, zanlı Emel Adsız’ın örgütle bağının ne olduğuna dair araştırmanın sürdüğünü söyledi.

Örgütün KKTC ayağının ablası sıfatında aranan şahıs ilan edilen Emel Adsız’ın önceki gün saat 09.30 sıralarında polise gelerek teslim olduğunu kaydeden Sevindik, soruşturmanın devam ettiğini belirterek 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

KORKUMUZ OLSA KAÇARDIK

Mahkeme zanlı hakkında 3 gün tutukluluk kararı verirken söz hakkı alan zanlı Emel Adsız, “Söz konusu bilgisayarı ikinci el almıştık.By Lock programı ile ilgili bilgimiz yoktur .Tüm telefonları polise verdik. Korkumuz olsa kaçar kaybolurduk.Kaçmadım, ablalık yapmadım”iddialarında bulundu.