Evrim Kamalı 
Kıbrıs Manşet Özel Haber 

Ülkemizde Fetullah Terör Örgütü üyesi oldukları gerekçesi ile başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan zanlı Osman Andız ile eşi Emel Adsız aleyhindeki tutukluluk süresi dolması üzerine dün ek tutukluluk süresi talebi ile yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Polis Müfettişi İsa Sevindik olayla ilgili bulguları aktardı. Sevindik huzurda bulunan zanlı Emel Adsız’ın aleyhine, 20 Haziran 2017 tarihinde, Türkiye’de 15 Temmuz 2016 tarihinde kurulu devleti yıkmak girişiminde bulunan FETÖ- PDY isimli terör örgütüne üye olmak ve örgütün propagandasını yapmasından ötürü soruşturma başlatıldığını kaydetti. İsa Sevindik, zanlının halen tutuklu bulunan eşi Osman Adsız’la müşterek kullandıkları bilgisayarda, silinmiş halde örgütün elebaşı Fetullah Gülen’le ilgili videolar, örgüte ait propaganda nitelikli kitap ve dergiler bulunduğunu anlattı. Meselenin soruşturmasının geniş çaplı sürdüğünü belirten Müfettiş İsa Sevindik zanlının örgütte 2 yıl önce yönetici sıfatına geçtiğini ve abla sıfatında bulunduğunun tespit edildiğini, ayrıca üniversite çağındaki birçok genç kızla örgüt propagandası yapılan sohbet toplantıları düzenlediği yönünde ifadeler bulunduğunu aktardı. Müfettiş İsa Sevindik, emare alınan bilgisayarda ise terör örgütünün haberleşme programı olan ‘Bylock’ yüklü olduğunu söyledi. Tüm bu kayıtların silinmiş olduğuna dikkat çeken Sevindik, silinen kayıtları geri döndürdüklerini anlattı.

Polis zanlı aleyhine yürütülen soruşturmanın halen devam ettiğini aleyhinde “Yasadışı cemiyete üye olmak”, “Yasadışı cemiyete ait yıkıcı ve propaganda nitelikli yayın bulundurmak”, “Yasadışı cemiyeti savunmak ve teşvik etmek” suçlamalarıyla ilgili olarak yürütülen tahkikatın salimen yürütüle bilmesi için 3 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Vedia B. Barkın zanlının soruşturma maksatlı 3 Gün Poliste tutuklu kalmasına emir verdi.