Evden Kaçtılar, İstismar Edildiler

Aile sorunları yüzünden evden kaçan 15 yaşlarındaki iki genç kız aynı gün istismar edildi

Gazimağusa’da yaşayan 15 yaşında iki kız arkadaş aile sorunu yüzünden iki gün önce evden kaçtı.Lefkoşa’ya gelen iki genç kız bir süre sokaklarda gezdikten sonra genç kızlardan biri sosyal paylaşım sitesi olan Facebook’ta Onur Demirok’la, diğer kız ise internet kafede Ekrem Kazak’la tanıştı.Polise yapılan kayıp ihbarı üzerine Lefkoşa’da tespit edilen iki kızın bu gençlerle cinsel ilişki yaşadıkları ortaya çıktı.Sosyal Hizmetler görevlileri eşliğinde ifadeleri alınan genç kızların Ekrem Kazak ve Onur Demirok ile cinsel ilişki yaşadığını belirleyen polis, 19 ve 20 yaşlarındaki iki erkeği gözaltına aldı.Haklarında 16 yaşından küçük çocuk ile cinsel ilişkiye girerek cinsel tecavüz suçu ile ilgili soruşturma başlatılan iki zanlı dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

EVİNE GÖTÜRDÜ, CİNSEL İLİŞKİYE GİRDİ
Polis ilk olarak duruşmaya çıkardığı zanlı Onur Demirok’un 28 Ağustos tarihinde evine götürdüğü 16 yaşındaki kız ile cinsel ilişkiye girdiğini, kızlık zarını yırtarak vahim bedensel zarara uğrattığını söyledi. Polis,zanlı Demirok’un gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini, soruşturmanın devam ettiğini, ancak zanlının geri kalan kısmına etki etmeyeceğini ifade etti. Polis, zanlının davalarında hazır olması için uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

EVDEN KAÇTILAR, BUNU YAŞADILAR
Zanlı Demirok’un ardından duruşmaya çıkarılan zanlı Ekrem Kazak’ın yine 28 Ağustos tarihinde terk edilmiş bir binada 16 yaşından küçük kız ile cinsel ilişkiye girdiği, kızlık zarını yırtarak vahim bedensel zarara uğrattığı açıklandı. Polis, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini belirterek davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti.Polis, her iki genç kızında evden kaçtıktan sonra bu olayları yaşadığını da ekledi.

TUTUKSUZ YARGILANACAKLAR
Mahkeme zanlılar Onur Demirok ile Ekrem Kazak’ı tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağladı. Yurt dışına çıkışları yasaklanan zanlılar için birer kefilin 50 bin TL kefalet senedi imzalaması şart koşuldu. Teminat şartlarını yerine getiren zanlılar yargılanıncaya kadar özgür kaldı.

Kaynak: Star Kıbrıs