Ev Değil, Yasadışı Madde Eczanesi

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da önceki gün sabah saat 10.00 – 12.00 arasında zanlı İrfan Onbaşı’nın evinde polis tarafından yapılan aramada bulunan çeşitli uyuşturucu madde ile yasak ilaçlarla ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında sanık bugün tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğünde görevli polis çavuşu Erkan Karam olayla ilgili bulguları aktardı. Karam huzurda bulunan zanlı İrfan Onbaşı’nın Lefkoşa’da önceki gün sabah saat 10.00 – 12.00 arasında evine yapılan operasyonda uyuşturucu madde içerdiğine inanılan 33 adet hap, yaklaşık 3 gram ağırlığında methamphetamine türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, yaklaşık 8 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin yanı sıra ilaç ve eczacılık yasasına aykırı vücut geliştirmede kullanılan 8 değişik markadan oluşan toplam 11960 adet hap, 11 değişik markadan oluşan toplam 543 adet ampul şeklindeki ilaç bulunduğunu belirtti. Polis ayrıca zanlının evinde 1 adet hassas terazide bulunduğunu ekledi. Erkan Karam zanlı aleyhinde başlatılan soruşturmanın devam ettiğini meseleye konu emarelerin Laboratuara gönderildiğini ve sonuçlarının beklendiğini belirterek soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlının 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadet ışığında zanlının soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.