Sadrazam 25 yıl hapis yatacak

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Eşi Şükran Sadrazam’ı boğarak öldürdüğü iddia edilen sanık Çetin Sadrazam aleyhindeki karar bugün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde açıklandı. Dünkü karar duruşmasında sanık savcılığın aleyhine getirdiği 6 davadan beraat ederken mahkemenin aleyhine yeniden açtığı Adam öldürme ve Ciddi darp davalarından mahkûm edilerek 25 yıl hapis cezası ile cezalandırıldı.

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi huzurundaki dünkü karar duruşmasında kararı Başkan Güran okudu. Başkan, kararda sanık aleyhine getirilen davaların temel unsurunu oluşturan taammüden adam öldürmeyi gösterecek zehirlenmeye dair bulguya rastlanmadığını, maktülenin zehirlenerek ölmediğini emare olarak alınan kahve fincanında içerisinde zehir kalıntısı olmasına rağmen sanığın parmak izinin olmadığını belirtti. Başkan Güran kararda ayrıca maktule ile sanığın olaydan önce cinsel ilişkiye girdiklerine dair bulgulara rastlandığını bu durumunda sanığı taammüden öldürme psikolojisi içinde olmadığını gösterdiğine bulgu yaptıklarını söyledi.

Güran, iddia makamının sanık aleyhine getirdiği taammüden adam öldürme ve zehirleyerek adam öldürme suçlarından beraat eden sanığı, mahkemenin getirdiği boğarak adam öldürme ve ciddi darp suçlarından mahkum ettiklerini belirtti. Başkan Ömer Güran, sanığı mahkûm olduğu davalardan oy birliği ile 25 yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

Kararın ardından mahkeme salonundan ayrılan maktülenin annesi sinir krizi geçirirken, gözleri yaşlı anneyi kızları güçlükle sakinleştirdi.