ORAL ve ANAL YAPANLAR 2 YIL , SADECE ANAL YAPAN 15 AY HAPİS !!! 

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER



Güzelyurt bölgesinde geçtiğimiz Haziran 2014 tarihinde toplumda infiale neden olan ‘14 yaşındaki erkek çocuğu ile cinsel münasebette bulunma’ suçundan yargılanan sanıklar Mustafa Çabuk, Mehmet Yurdusev ve Ömer Yurdusev aleyhindeki mahkûmiyet kararı azönce Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açıklandı. 

ORAL ve ANAL YAPANLAR 2 YIL , SADECE ANAL YAPAN 15 AY HAPİS !!!

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkeme heyeti Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’ın oy birliği ile vermiş olduğu mahkûmiyet kararını Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı okudu. Kararda meselenin ciddiyetine vurgu yapılırken iddia makamının davasını ısbatladığı açıklandı. Müştekinin yaşının küçük olması nedeni ile otuturumların kapalı olduğunu belirten Esendağlı sanıklar Mustafa Çabuk ve Mehmet Yurdusev’in müştekiye ‘Oral ve Anal’ yoldan tecavüz ettiğinin sanık Ömer Yurdusev’in ise ‘Anal’ yoldan tecavüz ettiğinin sanıkların şahadeti ve müştekinin mahkemedeki tanıklığı ile anlaşıldığını söyledi. Sanıkların ifadelerinde tecavüz etmedik onun isteği ile birlikte olduk dediklerini belirten Esendağlı, ancak duruşma esnasında biz birlikte olmadık demeleri üzerine duruşmaya gidildiğini ve ifadelerinin gönüllülüğü üzerine yapılan duruşma içinde duruşmalarda iddia makamı tarafından sunulan sanık ifadelerinin gönüllü olduğunun ispatlandığını ve kabul edildiğini söyledi. Müştekinin vermiş olduğu ifadesinde, olay gecesi sanık Mehmet Yurdusev ile facebook üzerinden anlaştığını ve diğer sanıklar ile kendisini evinin yakınındaki otobüs durağından Renault Megan marka bir araçla alıp boş bir eve götürdüklerini, kendisinin kısa etek giydiğini, kafasında peruk olduğunu ve makyaj yapıp sutyen de taktığını belirterek önce sanıklar Mustafa Çabuk ve Mehmet Yurdusev ile ‘Oral ve Anal’ yoldan birlikte olduğunu daha sonra ise sanık Ömer Yurdusev ile birlikte olduğunu anlattığını belirten Kıdemli Yargıç Esendağlı, müştekinin tanık kürsüsünde olayı anlatırken sanıkların avukatı tarafından istintak edildiğini ancak ifadesinde sarsılmadığını belirtti. Tüm bu olgular ışığından sanıkları suçlu bulup mahkûm ettiklerini açıklayan Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ,  sanıklar Mustafa Çabuk ve Mehmet Yurdusev’in 2 Yıl , sanık Ömer Yurdusev’in ise 15 ay hapis yatacağını açıkladı.

Olay nasıl olmuştu:
Müştekinin intihara teşebbüs etmesi üzerine ortaya çıkan olay yapılan şikayet üzerine soruşturma başlatılmış ve başlatılan soruşturma kapsamında toplam 13 kişinin 14 yaşındaki müşteki ile ilişkiye girdiği tespit edilmişti. Ancak suçun işleniş tarihine göre müşteki ile ilişkiye girenlerden 10 kişisi eski yasa “Doğaya aykırı cinsel münasebet” suçundan yargılanırken, 3 kişisi ise yeni yasa yani “16 yaşından küçük çocuğa cinsel tecavüz” suçu kapsamında yargılanması uygun görülmüştü.