Sahtekârlık ve dolandırıcılık suçlarından birçok davası olan ve birkaç kez hüküm giyen Erdi Konyalıoğlu yine rahat durmadı.

Kılıktan kılığa girerek insanları kandırıp para alan zanlı bu kez Girne bölgesinde üç kişiye polis olduğuna dair yalan söyleyip paralarını aldı. Mağusa’da tespit edilerek gözaltına alınan zanlı bugün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Soruşturmayı yürüten polis, zanlının 3 Eylül tarihinde saat gece 04.00 sıralarında Kervansaray Plajı yolunda arabasıyla seyir halinde olan Y.C’yi durdurup adının Mustafa ve polis olduğunu, arabasının benzinin bittiğini, cüzdanını ise kaybettiğini dair yalan söyleyerek 100 TL para istediğini anlattı. Zanlının 6 Eylül tarihinde de yine Girne’de D.A isimli şahsa kendisini polis olarak tanıtıp yardıma ihtiyacı olduğunu söyleyerek 20 TL aldığını belirten polis, 9 Eylül tarihinde ise zanlının bu kez A.E isimli kadını dolandırdığını söyledi. Polis, zanlının A.E isimli kadını telefonla arayıp satılık arabasını görmek istediğini söyleyip buluşunda adının Hüseyin ve polis olduğuna dair yalan söyleyip, “Sen bana 100 TL ver karttan çekip ödeyeyim” diyerek kadından para aldığını aktardı.

Zanlının 10 Eylül tarihinde Mağusa’da tespit edilerek gözaltına alındığını, Girne’de benzer birçok suç işlendiğini ve zanlının bu suçlarla da bağlantısının araştırılacağını ifade ederek soruşturma amaçlı 3 gün süre istedi.

Mahkeme huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.