Ercan’da uyuşturucu…

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Ercan’dan ülkemize tasarrufundaki uyuşturucu madde ile girmek isteyen Suriye uyruklu Omar Altorjoman Narkotik köpeği Cindy tarafından tespit edilerek tutuklandı. Konu uyuşturucu maddenin sahibi olan Mustafa Zamrini’de zanlıdan alınan ifade üzerine tespit edilerek tutuklanmasının ardından bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı önleme müdürlüğünde görevli polis çavuşu Erkan Karam olayla ilgili bulguları aktardı. Karam, huzurda bulunan zanlılar Omar Altorjoman ve Mustafa Zamrini’nin kanunsuz uyuşturucu madde ithal, tasarruf ve verme suçlarından methaldar olduğunu söyledi. Polis çavuşu, zanlı Omar Altorjoman’ın 3 Mart tarihinde Ercan’dan saat 11.30 da ülkemize giriş yapmak istediği esnada narkotik detektör köpeği Cindy tarafından tespit edildiğini ve üzerinde yapılan aramada tasarrufunda yaklaşık 5 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Polis, olayın akabinde zanlıdan yapılan soruşturmada vermiş olduğu gönüllü ifadesinde konu uyuşturucu maddeyi zanlı Mustafa Zamrini’ye getirdiği yönünde beyanda bulunduğunu söyledi. Tespit edilen Zamrini’nin üzerinde ve evinde yapılan aramada ise yaklaşık 100 miligram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirten Polis çavuşu Erkan Karam her iki zanlının da suçlarını kabul edip gönüllü ifade verdiğini ve vermiş oldukları gönüllü ifadelerinin teyit ve tekzibinin yapılacağını söyleyerek 2 gün süre ile tutuklu kalmalarını talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı Mustafa Zamrini pişman olduğunu belirterek bakmakla yükümlü olduğu 5 çocuğu olduğunu, çalışmak zorunda olduğunu söyleyerek Allah affeder sizde affedin dedi.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadeti değerlendirdiğini ve soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlıların 2 gün süre ile tutuklu kalmasına emir verdi.