Dondaki Uyuşturucu Kimin?
Ercan’dan ülkeye sokulmak istenen 400 gram eroin türü uyuşturucu madde ile ilgili soruşturma sürüyor

Üst üste giydiği üç kat külot arasında 400 gram eroin türü uyuşturucu maddeyi ülkeye sokmaya çalışırken ihbar üzerine önceki gün tutuklanan Olcay Yarar’ın uyuşturucu maddeyi hem erken Yeşilyayla’ya, hem de Nevzat ünal’a getirdiği öne sürüldü. Zanlı Yarar’ın ifadesi üzerine Erkan Yeşilyayla’nın ardından zanlı Ünal de gözaltına alınarak dün mahkemeye çıkarıldı.

ARANAN ŞAHIS DA MAHKEMEYE ÇIKARILDI
Lefkoşa kaza mahkemesinde gerçekleştirilen tutukluluk duruşmasında 29 ağustos 2014 tarihinde adana uçağı ile Ercan Havalimanı’na inen zanlı Olcay Yarar’ın üzerinde 400 gram eroin türü uyuşturucu bulunduğu gözaltına alınan zanlının itiraflarda bulunarak uyuşturucu maddeyi Erkan Yeşilyayla ve Nevzat Ünal için getirdiğini öne sürdüğü açıklandı. Polis, zanlı Yarar’ın ayrıca Ağustos ayı içerisinde farklı tarihlerde iki kez 200 gram eroini aynı yolla ülkeye soktuğunu itiraf ettiğini söyledi. Polis, zanlının ifadesi üzerine zanlı Yeşilyayla’nın önceki gün tutuklandığını, zanlı yarar ile birlikte mahkemeye çıkarılarak haklarında 2 gün tutukluluk emri alındığını ifade etti. Polis aranan şahıs olan zanlı Ünal’ın da tespit edilerek tutuklandığını, soruşturmanın devam ettiğini, aranan emareler ve alınacak ifadeler olduğunu belirterek zanlı Ünal’ın 2 gün tutuklu kalmasına karar verdi.

KENDİ İSTEĞİ İLE POLİSE GİTTİ
Mahkeme zanlının 2 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verirken, zanlı avukatı müvekkilinin polis tarafından arandığını öğrenince gidip kendi isteği ile teslim olduğunu söyledi.

Kaynak: Star Kıbrıs