Evrim Kamalı 
Kıbrıs Manşet Özel Haber 

Lefkoşa’da, Büyük Reşit Sokak üzerinde park halinde bulunan Gürel Ercener’e ait KS 589 plakalı salon araç üzerine, yanıcı madde döküp yaktığı gerekçesi ile tutuklanan kardeşi zanlı Cem Derviş Doğu aleyhinde başlatılan soruşturma tamamlandı. Zanlı bugün teminata bağlanmak üzere mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis çavuşu Ahmet Kavan olayla ilgili bulguları aktardı. Kavan huzurda bulunan zanlı Cem Derviş Doğu’nun 2 Ekim tarihinde saat 4.30 sıralarında Lefkoşa’da, Büyük Reşit Sokak üzerinde park halinde bulunan kardeşi Gürel Ercener’e ait KS 589 plakalı salon araç üzerine muhtemelen yanıcı madde döküp ateşe vermek suretiyle kasti hasara uğrattığı gerekçesi ile tutuklandığını söyledi. Polis çıkan yangın sonucunda bahse konu aracın tamamen yanarak zarar gördüğünü, aracın yanında park halinde bulunan GC 264 plakalı aracın ise kısmen yanarak hasara uğradığını mahkemeye aktardı. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını zanlının kardeşi olan ve aracı tamamen kül olan Gürel Ercener’in zanlı aleyhindeki şikâyetini geri çektiğini GC 264 plakalı araç sahibinin ise şikâyetinin devam ettiğini belirtti. Polis Çavuşu Ahmet Kavan mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının ilerde görüşülecek davasında mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının ileride görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi ve KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 50’şer bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.