‘DİNAMİTÇİLER’ 16 GÜNDÜR TOZ DUMAN!

Didem MENTEŞ

‘KKTC bayrağına sarılı dinamit’leri yerleştiren kişi veya kişiler 16 günü aşkın bir süredir bulunamadı. 17 Eylül’de Lefkoşa’nın göbeğine kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından çöp konteynırı yanına yerleştirilen dinamit soruşturmasıyla ilgili net bir bilgiye ulaşılamadı.

Başkentin en işlek caddesine yerleştirilen 2 ayrı düzenek halinde hazırlanmış 12 adet dinamit lokumu Lefkoşa Türk Belediyesi Temizlik Şubesi çalışanları Menderes Gürburak ve Abut Biricik tarafından bulunmuştu.

Olayın üzerinden 16 gün geçmesine rağmen bombalı düzeneği yerleştirenlerle ilgili bir gelişme yaşanmadı, herhangi bir ize ulaşılmadı, yargı süreci başlayamadı.

Evler arandı ama sonuç alınamadı

Hatırlanacağı üzere Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi duvarı ile Londra Temizleme Evi’nin ara sokağında çöp bidonunun yanında bulunan dinamitlerin KKTC bayrağına sarılı vaziyette olduğu ortaya çıkmıştı.

Dinamitlerin tespit edilmesi nedeniyle polis ekipleri bölgeyi trafiğe kapatmış, geniş güvenlik önlemleri almış, başkent “bomba” paniği yaşamıştı.

Korku ve paniğe neden olan olay sonrasında bulunan dinamit lokumları bomba imha ekipleri tarafından etkisiz hale getirilerek, incelenmek üzere Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne götürülmüştü.

Polisler ekiplerinin yapacağı araştırma ve incelemenin ardından dinamit lokumlarının imha edileceği açıklanmıştı.

‘Dinamitlerin 15 Eylül’de konulduğu’ iddiası…

Öte yandan çöp kutusunun yanında KKTC bayrağına sarılı vaziyette bulunan dinamitlerin bölgeye 15 Eylül’de bırakıldığı da iddialar arasında yer alıyor.

Belediyenin temizlik ekipleri tarafından 2 gün sonra bulunduğu sanılan dinamitlerin olduğu bölgenin ise Lefkoşa’nın en işlek caddelerinden biri olması ve okula çok yakın bir yere bırakılması da dikkat çekiyor.

Olayın duyulmasının ardından Cürümleri Önleme Şubesi (CÖŞ) Amiri Ömer Uçurum ve Adli Şube Amiri Arslan Coşkun bölgeye gelerek incelemede bulunmuştu.

Bölgeyi ablukaya alan polis ekipleri, bölgedeki iş yerlerinin güvenlik kamera kayıtlarını mercek altına almıştı.
Polislerin güvenlik kameraları kayıtlarını incelediği ancak hiçbir sonuç elde edemediği de dinamitlerin 15 Eylül’de bırakıldığı iddiasını güçlendiriyor.

Bölge halkından bilgi alındı

Olayın yaşanmasının ardından bölge halkından bilgi toplanılmaya çalışıldı.

Polisler, topladıkları bilgiler ile dinamit düzeneklerini çöp içerisine yerleştiren kişi veya kişilerin kim olduklarını bulmaya çalıştı.

1 çalışanın ifadesi alındı

Öte yandan kamera kayıtlarını inceleyen polis ekipleri temizleme evinde çalışan bir kadının dinamit düzeneklerinin bulunduğu çöp kutusuna, çöp poşeti bıraktığını tespit etti.

Bunun üzerine söz konusu çalışan çöp kutusu içerisinde hangi poşetin kendisine ait olduğunu polis ekipleri göstererek, bilgi verdi.

Daha sonra polis ekipleri, ilgili çalışanın ifadesine başvurdu.

Kaynak:Yenidüzen