Deniz Tutuklu Yargılanacak

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Gönyeli’de 27 Mart tarihinde gerçekleştirilen operasyon sonucunda zanlı Cengiz Deniz’in, kalmakta olduğu ikametgâhta yapılan aramada bulunan uyuşturucu maddeler ile ilgili olarak teminata bağlanmak üzere bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Polis çavuşu Mehmet Bayram olayla ilgili bulguları aktardı. Bayram huzurda bulunan zanlı Cengiz Deniz’in 27 Mart tarihinde evine arama yapmak için giden polisleri fark etmesi üzerine koşarak kaçtığını söyledi. Polis konu ikametgâhta zanlının ailesi huzurunda gerçekleştirilen aramada, apartmanın girişinde bulunan ve zanlı Cengiz Deniz’in kalmakta olduğu daireye ait klima motoru içerisine gizlenmiş yaklaşık 111 gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu olduğuna inanılan 37 paket uyuşturucu madde bulunduğunu belirtti. Polis ayrıca zanlının ikametgâhı içerisinde yapılan aramada ise 19 adet “Suboxon” türü hap bulunduğunu da söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ancak zanlının etki etme olasılığının kalmadığını belirterek tutuklu yargılanması talebinde bulundu.

Tutukluluk talebine zanlı avukatının itiraz etmesi üzerine duruşma yapıldı. Mahkemeye savcılığın tanığı olarak çıkarılan Polis çavuşu Mehmet Bayram zanlının 14 kalem sabıkası bulunduğunu bunun 5 kaleminin uyuşturucu alma, verme ve tasarruf suçlarından olduğunu bu neden le sanığın daha öncede toplamda yaklaşık 3 sene hapis cezası aldığını belirtti. Polis ayrıca zanlının şuan benzer suçtan askıda davası olduğunu ve teminata bağlı bulunduğunu belirterek yasadışı yoldan yurtdışına kaçmasının muhtemel olduğunu, daha öncede yasadışı yoldan yurtdışına kaçmasından ötürü 3 ay hapis cezası aldığını ve sabıkalı olduğunu da belirtti. Polisin tanıklığının ardından savunma mahkemeye zanlıyı tanık olarak dinletti. Zanlı istintakında ailesi ile o evde kalmadığını aralarının yeni düzeldiğini, kendisinin Girne’de değişik yerlerde arkadaşlarında kaldığını belirtti.

Zanlının sorgulanmasının ardından kararı açıklayan Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının sabıklarını ve mahkemede verdiği şahadetinde belirtti gibi nerde kaldığının kesin olmadığını bu nedenle ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile 20 günü geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemesine emir verdi.

uygun bir teminata bağlanmasını talep etti. Polis çavuşu Bayram ancak mahkemenin sanığı teminata devam ettiğini zanlının önceki gün polise gelerek teslim olduğunu belirterek tahkikatın selameti açısından ilk etap da 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Mahkeme salonunda ve dışında sinir krizi geçiren zanlı gazetecilere hakaret etti.