Çetereisinin Avukatından Şok İddia!!

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER


Lefkoşa - Güzelyurt anayolunda 24 Temmuz tarihinde Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’na ait nakil aracında meydana gelen 3 milyon TL’lik silahlı soygun ile ilgili yargılanan Bilay Cetereisi ile ilgili yargı süreci devam ediyor. Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza mahkeme heyeti huzurundaki davada bugün sanık Bilay Çetereisini avukatının sanığa işkence yapılarak gönüllü ifadesinin alındığına dair iddiası üzerine duruşma içinde duruşma yapıldı.İddia makamı,sanığın gönüllü ifadesini alan polis çavuşu Soner Koral ile soruşturmada görev alan CÖŞ’te görevli polis memuru Koral Çocuk ve Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne görevli polis müdür yardımcısı Mahmut Barış Sel’i tanık kürsüsüne çıkardı.

Dünkü duruşmada tanık Polis Çavuşu Soner Koral sanık Bilay Çetereisi’nin ifadesi dün mahkemede okudu. Bilay Çetereisi’nin gönüllü ifadesi özetle şöyle “Rıfat Fırat’ı 10 yıldır tanırım. Tanıdığım günden beridir mazbata borçları vardır. Olaydan 3 ay önce Rıfat abi fiat marka beyaz bir araç aldı. Olaydan iki hafta öncede lacivert renk başka bir araç aldı. Ben, Rıfat abi ve polis subayı olan abim Mustafa Çetereisi bir akşam yiyip içerken, ikisi bana bir iş yapılacağını ve günü gelince bana da görev vereceklerini söylediler ancak ne olduğunu anlatmadılar. Olaydan iki hafta önce ise Rıfat abi, abim ve ben, abimin arabası ile iki gün üst üste Mevlevi Çemberi, Bostancı arasında defalarca araç ile gidip geldik. Yolu gezerken bana, “kamışlıklara iyi bak, senin işin budur” dediler. Soygundan bir gün önce Rıfat abi evimize geldi. Bana zamanı geldi dedikten sonra bir telefon verdi, yarın açmamı söyledi. Daha sonra bana, yarın Fiat arabasını boş tarlaya bırakacağını, aracı alıp bostancıya gelmemi, plakaları söküp beklememi söyledi.

Soygun günü sabah 06.00’da uyandım. Babamın arabasını alıp Güzelyurt’ta dolaştım. bir buçuk saat sonra Rıfat abi beni aradı ve aracı getirmemi söyledi. Babamın arabasını eve bırakıp yaya olarak boş araziye gidip aracı aldım ve beklememi söyledikleri yere gittim. Plakaları söküp bagaja koyup, bir buçuk saat bekledikten sonra bir kiralık araç, diğer Rıfat abinin lacivert aracı arka arkaya geldi. Abim koyu renk valizi kiralık araçtan çıkarıp, benim getirdiğim araca koydu. Rıfat abi de bir süre lacivert araçta oyalandıktan sonra geldi. Üçümüz benim getirdiğim fiat araca binip gittik. Abim ve Rıfat abinin üzerinde askeri kamuflaj elbisesi ve yüzlerinde kar maskesi vardı. Bir süre gittikten sonra beni yolda indirip eve gitmemi söylediler. Eve gittim, bir saat sonra abim geldi. Üstünü değiştirmişti. Ona ne yaptıklarını sorduğumda haberlerde görürsün dedi.

Haberlerde 3 milyon TL çalındığını öğrendim. Abime siz mi çaldınız diye sordum bana yok dedi. Soygundan bir gün sonra ise abim paraları çalanın kendileri olduğunu söyledi. Ben de paraları nereye koydunuz diye sordum. Akrabamız Mustafa Çetereisi’ne ait motor evine sakladıklarını söyledi. Daha sonra Fırat abi Türkiye’ye gitti, iki gün sonra da abim gitti. Bildiklerim bu kadardır.” Soner Koral ifadeyi okuduktan sonra sanık avukatı tarafından sorgulandı. Sanık avukatı, okunan ifadenin şiddet ve baskı altında alındığını öne sürdü.

Soner Koral’ın ardından CÖŞ’te görevli polis memuru Koral Çocuk ve Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne görevli polis müdür yardımcısı Mahmut Barış Sel tanık kürsüsüne çıktı. Bu tanıklarda sanık avukatı tarafından sorgulandı. Duruşma içinde duruşmaya bugün 25 Şubat 2015 tarihinde kaldığı yerden devam edecek.