Ceazaevinde Darp İddiası

Cezaevinde uyuşturucu suçlarından tutuklu bulunan Hasan Boncuk’un gardiyanlar tarafından ciddi şekilde darp edildiği öne sürüldü

Merkezi Cezaevi’nde uyuşturucu suçlarından tutuklu bulunan Hasan Boncuk’un önceki gün gardiyanlar tarafından ciddi şekilde darp edildiği iddia edildi.Darp edilen Boncuk’un Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne götürüldüğü, tedavi edildiği ve tekrar hücresine konulduğu ileri sürüldü. İddialar üzerine ailesi dün cezaevine giderek Boncuk’u görmek istedi. Ancak Boncuk’un gardiyanlara hakaret ettiği gerekçesi ile hakkında zabıt tutulduğu ve kimse ile görüştürülmeyeceği söylendi.

KAFASINI, BURNUNU KIRDILAR
Meydana geldiği iddia edilen darp olayı ile ilgili Star Kıbrıs’a konuşan Boncuk’un dayısı Murat Yalçınkaya, yeğeninin önceki gün ciddi şekilde darp edildiğine dair cezaevinden kendilerine telefon geldiğini, Boncuk’un arkadaşlarının arayarak 6 gardiyan tarafından darp edildiğini söylediklerini belirtti. Önceki gün Boncuk’u görmek için cezaevine gittiklerini ancak görüştürülmediklerini kaydeden Yalçınkaya, “Küfür ettiği gerekçesi ile hakkında zabıt tutmuşlar, bu nedenle ne avukatı ne de ailesi ile görüştürmediler. Aldığımız bilgiye göre, Hasan Boncuk ciddi şekilde darp edildi. Kafası ile burnunun kırıldığını öğrendik” dedi. İçişleri Bakanlığı’nda giderek şikâyetçi olduklarını kaydeden Yalçınkaya, “bu işin peşini bırakmayacağız, davacı olacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: Star Kıbrıs