Çalışan İş Motorlarını Çalıp Hurdacıya Sattılar

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Alayköy’de faaliyet gösteren “Erel Production Ltd” isimli ambar içerisinden çeşitli motor ve kablo çalan zanlılar A.S, H.T, E.T ve A.D tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Alayköy Polis Karakolunda görevli Polis memuru Denktaş Kemik olayla ilgili bulguları aktardı. Kemik huzurdaki zanlıların 27 – 29 Haziran tarihleri arasında meydana gelen “ambar açma, sirkat ve sahtekârlıkla para temini” suçlarından methaldar olduğunu söyledi. Polis zanlıların Alayköy’de faaliyet gösteren “Erel Production Ltd” isimli ambar içerisinden tuğla imal makinesini çalıştırmada kullanılan 35 adet motor, yaklaşık 1000 kilo ağırlığında hurda elektrik kablosu, 57 metre uzunluğundaki yer altı elektrik kablosu, 200 kilo soyulmuş hurda bakır kablo ve bir adet araç aküsünün çalmak suçundan methaldar olduklarını söyledi. Polis olay yerinden alınan kamera görüntülerinden zanlıların görüntülerinin tespit edildiğini meselede çalınan hurdaların ve motorların bazılarının Haspolat da faaliyet gösteren bir hurdacıya satıldığını ve emare olarak alındığını söyledi. Polis memuru Denktaş Kemik zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın devam ettiğini ayrıca aynı yerde Aralık 2014 ve Şubat 2015 tarihinde meydana gelen faili meçhul hırsızlık olayının olduğunu ve zanlılardan şüphelenildiğini belirterek soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlıların 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlıların avukatı Ali Hidayet zanlı H.T’nin 16 yaşında olduğunu ve akli dengesinde sorun olduğunu ayrıca yakın zamanda geçirdiği kaza sonucu kafatasının çatladığını ve ameliyat olduğunu söyleyerek zanlının mahkemenin uygun göreceği bir süre takdir etmesini talep etti. Avukat ayrıca zanlı E.T’nin ise olaya bağlantısını ispatlayıcı hiçbir şey olmadığını ve serbest bırakılmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlılar H.T ve E.T’nin 1 gün süre ile zanlılar A.S ve A.D’nin 2 gün süre ile tutuklu kalmasına emir verdi.