Keman kutusundaki uyuşturucu soruşturması tamamlandı

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Ülkemize konser vermek için gelen Bülent Ersoy'un orkestrasında Keman çalan zanlı Fahrettin Ünlüce tasarrufunda bulunan uyuşturucu maddelerden dolayı aleyhinde alınan 3 günlük tutukluluk süresinin ardından dün teminata bağlanmak için yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Ahmet Bayram olayla ilgili bulguları aktardı. Bayram huzurda bulunan zanlı Fahrettin Ünlüce'nin 18 Temmuz tarihinde saat 11.45'de Ülkemize Ercan Havaalanından giriş yapmak isterken Narkotik detektör köpeği Zeyna'nın tepki vermesi sonucunda üzerinde uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Polis, eşyalarında yapılan aramada zanlıya ait keman kutusu içerisinde ilk etap da kokain sanılan ancak tahlil sonuçları neticesinde en tehlikeli uyuşturucu kategorisin de rakibi olmayan “Met-Anfetamin” yani halk dilinde kristal olarak bilinen uyuşturucu madde olduğu ortaya çıkan 2 gram madde ile 5 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Polis memuru bayram zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının ülkemizde turist statüsünde bulunduğunu söyleyerek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi ve 15 bin TL nakdi teminat yatırması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.