Evrim Kamalı 
Kıbrıs Manşet Özel Haber 

Lefkoşa’da devriye gezen polis ekipleri hareketlerinden şüphelendiği zanlılar Mahmut İbrahim Benzer ve Mehmet Fatih Özkan’ı durdurup üzerlerinde yaptığı aramada uyuşturucu madde tespit etti.


Tutuklanan zanlılar ile zanlılara uyuşturucuyu sattığı tespit edilen zanlı M. F. D. bugün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Fadıl Metin olayla ilgili bulguları aktardı. Metin huzurda bulunan zanlılar Mahmut İbrahim Benzer ve Mehmet Fatih Özkan’ın 25 Ağustos tarihinde saat 12.30 sıralarında devriye gezen polis ekipleri tarafından Lefkoşa’da Dr. Fazıl Küçük Bulvarı üzerinde şüpheli tavırları nedeni ile durdurulan zanlıların üzerinde yapılan aramada yaklaşık 1 gram ağırlığında sentetik cannabinoit türü uyuşturucu madde tespit edildi. Tutuklanan zanlılar gönüllü ifade verip konu uyuşturucu maddeyi ayni gün zanlı M. F. D’dan aldıklarını itiraf etmeleri üzerine Dündar Girne’de kalmakta olduğu ikametgâhta tespit edilerek tutuklandı.



Polis memuru Metin zanlı Dündar’ın huzurunda kalmakta olduğu evde yapılan aramada içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğu düşünülen 1 adet sigara ile üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğu düşünülen 1 adet hassas terazi bulunduğunu belirtti. Polis zanlının üzerinde yapılan aramada ise beyaz kâğıda sarılı yaklaşık yarım gram sentetik cannabinoit ile aracında yapılan aramada ise 1 adet içerisinde uyuşturucu madde olduğu düşünülen elle sarılmış sigara bulunduğunu söyledi. Polis zanlı Dündar’dan izahat istendiğinde konu maddeleri 23 Ağustos tarihinde zanlı Bilal Çiftçi’den 5 gram olarak aldığını itiraf ettiğini belirtti. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ancak etki etme olasılıkları bulunmadığını belirterek uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Rauf Kürşad zalıların işledikleri suçun ağırlığına göre teminata bağlanması gerektiğini belirtti. Yargıç tüm aktardıkları ışığında sanıkların yurtdışına çıkışlarının yasaklanması, haftada 2 gün ispati vücut etmeleri, ne ek olarak zanlılar Mahmut İbrahim Benzer ve Mehmet Fatih Özkan’ın 5’er bin TL, zanlı M. F. D.’ın ise 8 bin TL nakit teminat yatırmaları koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi. Zanlılar teminat şartlarını yerine getiremeyince getirinceye değin cezaevine götürüldü.

Ayrıca mesele ile bağlantısı olan zanlılar Bilal Çiftci ile Ali Bulut ise suçu işledikleri yer olan Mağusa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.