Bonzai zanlıları 3 gün daha tutuklu kalacak

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER


Lefkoşa’da kullanımlarında bulunan araç içerisinde ve üzerlerinde yapılan aramada tasarruflarında yaklaşık 5 gram sentetik cannabionit bulunan zanlılar Can Kemal Kaplan ve Mustafa Öztürk aleyhlerine başlatılan soruşturmanın tamamlanmaması üzerine bugün tutukluluk talebi ile yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme müdürlüğünde görevli polis memuru Mustafa Zor olayla ilgili bulguları aktardı. Zor huzurda bulunan zanlılar Can Kemal Kaplan ve Mustafa Öztürk’ün kullanımlarında bulunan araç içerisinde polis tarafından yapılan aramada 1 açık 2 paket yaklaşık 4 gram sentetik cannabionit türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Olayın akabinde zanlı Kaplan’ın üzerinde yapılan aramada giymekte olduğu kot pantolonun cebinde beyaz kâğıda sarılı yaklaşık 1 gram sentetik cannabionit bulunduğunu söyledi. Zor zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın devam ettiğini zanlıların konu uyuşturucu maddeyi satın aldıkları kişinin tespit edildiğini ancak henüz yakalanmadığını belirterek zanlıların soruşturma maksatlı 4 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Savcılığın 4 günlük tutukluluk süresi talebi üzerine zanlıların avukatının süreye itiraz etmesi üzerine duruşmaya gidildi. Duruşmanın ardından Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadet ve avukatların beyanlarını dinledikten sonra zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.