Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Girne’de sabaha karşı meydana gelen hırsızlık olayında bir şahsa ait evinin önünde bulunan 40 bin TL değerindeki demir bükme makinesini çaldığı öne sürülen Okan Coşkun ile Emre Karaca hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlılar üç gün süren tutukluluğun ardından bugün teminat talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlılar hakkındaki iddialar aktarıldı. Polis, zanlılar Okan Coşkun ile Emre Karaca’nın 6 Şubat 2018 tarihinde saat 03.00 sıralarında Girne’de Namık Kemal Caddesi’nde bir şahsa ait 40 bin TL değerindeki demir bükme makinesini çaldıklarını söyledi. Polis, zanlıların aynı gün tutuklandığını, ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini belirtti. Soruşturmanın tamamlandığını, zanlı Karaca’nın ülkede kaçak kaldığını kaydeden polis, zanlıların teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlı Okan Coşkun’un davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışını yasaklayarak, 3 bin TL nakdi teminat bir kişinin 50 bin TL’lik kefalet senedi imza ederek serbest yargılanmasına karar verdi. Mesutoğlu, zanlı Karaca’nın ise ülkede kaçak olduğuna dikkati çekerek davaları görüşülünceye kadar 45 günü geçmeyecek şekilde cezaevine gönderilmesine emir verdi.