Biri Serbest, Üçü Tutuklu Yargılanacak

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Narkotik ekiplerinin Lapta’da düzenlediği operasyon sonucu uyuşturucu suçundan yakalanan zanlılar Ümit Ertuğrul, Hikmet Selçuk, Mehmet Dikmen ve Alpay Sadrazam hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlılar bugün teminat için Girne’de mahkemeye çıkarılırken dört zanlıdan ikisinin ülkede kaçak durumda olduğu, birinin uyuşturucu suçundan askıda davası olduğu belirtildi.

Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, 7 Ağustos saat 15.30 sıralarında zanlılar Ümit Ertuğrul, Hikmet Selçuk, Mehmet Dikmen ve Alpay Sadrazam’ın birlikte kaldıkları Lapta’daki eve operasyon düzenlediklerini söyledi. Polis, zanlı Ertuğrul’un cebinde 10 gram sentetik cannabionid, zanlı Selçuk’un sağ elinde içinde uyuşturucu olan 10 adet sigara izmariti, cebinde 20 miligram sentetik cannabionid bulduklarını ifade etti. Evde yapılan aramada ise içinde uyuşturucu olan bir adet sigara izmariti, sehpa üzerinde 2 gram tütünle karışık sentetik cannabionid bulduklarını kaydeden polis, mutfakta da yarım gram uyuşturucu, üzerinde uyuşturucu kalıntısı olan plastik kova ile pet şişe bulduklarını açıkladı. Zanlıların gözaltına alındığını ifade eden polis, zanlı Ertuğrul’un uyuşturucu maddeleri 5 Ağustos tarihinde Lefkoşa’da temas kurduğu ancak ismini bilmediği Suriyeli bir şahıs aracılığı ile Güney Kıbrıs’tan ithal ettirdiğini itiraf ettiğini açıkladı. Polis, zanlı Dikmen’in de Kasım ayında uyuşturucu suçundan cezasını doldurup ihraç edildikten sonra Temmuz ayında Mağusa Limanı’ndan yasa dışı yollardan ülkeye geldiğini tespit ettiklerini belirtti. Polis, zanlı Selçuk’un ise 1 Şubat 2017 tarihinde aftan yararlandığını ancak ülkede kalabilmek için hiçbir işlem yaptırmayarak yeniden kaçak durumuna düştüğünü kaydetti. Zanlı Ümit Ertuğrul’un da uyuşturucu suçlarından askıda olan davaları bulunduğunu belirten polis, bu bilgiler ışığında zanlıların teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkeme, ülkede kaçak durumda bulunan zanlılar Hikmet Selçuk, Mehmet Dikmen’in ve askıda davası olan Ümit Ertuğrul’un tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 2 ay süre ile cezaevine gönderilmesine emir verdi. Zanlı Sadrazam ise yurt dışına çıkış yasağı, 50 bin TL tutarında şahsi kefalet senedi imzalaması ve bir kefilin 30 bin TL tutarında kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.