Bir Mülteci Dramı Daha…

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa Metehan Karar Sınır kapısından ülkemize tasarrufunda bulundurduğu başkasına ait Suriye pasaportu ile giriş yaptıktan sonra Ercan’da çıkış yapmak isterken tespit edilen Suriye uyruklu mülteci A.A.B tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Meriç Polis Karakolunda görevli polis memuru Erkan Tekin olayla ilgili bulguları aktardı. Tekin, huzurda bulunan zanlı A.A.B’nin 24 Şubat tarihinde bir arkadaşına ait Suriye pasaportu ile Metehan Sınır Kapısından ülkeye giriş yaptığını daha sonra 25 Şubat tarihinde Türkiye’ye gitmek için Ercan Havaalanında görevli Muhaceret memuruna ülkeye girişte kullandığı pasaportu vermesi üzerine tespit edildiğini söyledi. Tekin zanlının askeri yasak bölgeyi ihlal, başkasının kimliğine bürünme ve sahtekârlıkla kayıt temini suçlarından methaldar olduğunu, gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı ülkesindeki mevcut durumdan dolayı Güney Kıbrıs’a geldiğini kendisine ait pasaporta polisin el koyduğunu bu nedenle de arkadaşının pasaportunu aldığını söyleyerek, annesinin Türkiye’de olduğunu ve hastalandığını, onun yanında olmak için bu suçu işlediğini belirtti.

Yargıç Meltem Dündarzanlının ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile 10 günü geçmeyen bir süre merkezi ceza evinde hükümsüz tutuklu olarak beklemesini ve 10 gün içerisinde dava dosyasının hazırlanmasına emir verdi.