Bilicik teminata bağlandı

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber 

Lefkoşa Ercan Havaalanı’ndan ülkemize Hatay'dan çalışmak için tasarrufundaki uyuşturucu madde ile gelen zanlı Ali Bilicik teminata bağlanmak üzere bugün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis çavuşu Erkan Karam olayla ilgili bulguları aktardı. Karam huzurda bulunan zanlı Ali Bilicik'in 15 Nisan tarihinde saat 18.00 sıralarında ülkemize Ercan Havaalanından giriş yapmak istediği esnada devriye gezen narkotik detektör köpeği Liz tarafından tespit edildiğini ve üzerinde yapılan aramada yaklaşık 1 gram ağrılığında tütünle karışık hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının ilerde görüşülecek davalarında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi ve 2 bin TL nakit teminat yatırması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.