Bayram Yemeği Kana Bulandı
Karaoğlanoğlu’nda Hasgemici ve Merthoca aileleri, önceki akşam bayram yemeği için Salih Hasgemici’nin evinde bir araya geldi. Keyifli başlayan gece tatsız bitti.

Karaoğlanoğlu’nda önceki gece 23.55 sıralarında, bayram yemeği için bir araya gelen Salih Hasgemici ile dayısı Hasan Merthoca arasında başlayan sözlü tartışma bir anda büyüdü kavgaya dönüştü.

Hasan Merthoca, evinde misafir olduğu Salih Hasgemici’nin çenesini tasarrufunda bulundurduğu bıçakla keserek yaraladı.

Hasan Merthoca, öfkesini yenemedi, daha sonra arabasından aldığı balta ile Salih Hasgemici’nin üzerine yürüdüğü esnada baltanın sapıyla kendilerini ayırmaya çalışan annesi Sultan Merthoca’nın sol koluna vurup, kolunun kırılmasına sebep oldu.

Kavga şiddetini arttırdı, Salih Hasgemici de o sırada yerden aldığı küreğin sapı ile dayısı Hasan Merthoca’nın kafasına vurarak ağır yaralanmasına sebep oldu.

Biri hastanede diğeri hücrede

Salih Hasgemici’nin küreğin sapı ile başına vurması sonucu ağır yaralanan Hasan Merthoca ve tartışmayı ayırmaya çalışırken Hasan Merthoca tarafından yaralanan Sultan Merthoca, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Sultan Merthoca ilk yardım tedavisinin ardından taburcu oldu, Hasan Merthoca’nın tedavisi sürüyor.

Salih Hasgemici ise tutuklandı.

Bayramı hücrede geçirecek

Aralarında çıkan kavga sonucu dayısı Hasan Merthoca’yı ağır yaralayan Salih Hasgemici, soruşturma maksatlı gözaltına alınarak tutukluluk talebi ile dün Girne Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarıldı.

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Mustafa Özmüezzin mahkemede verdiği ifadede, zanlının olayla ilgili polise gönüllü ifade verdiğini kaydetti.

Polis memuru Özmüezzin, olayla ilgili soruşturmanın henüz yeni başladığını kaydederek, henüz alınması gereken ifadeler olduğunu ve zanlının gönüllü ifadesinin teyit ve tekzibinin yapılamadığını belirtti.

Özmüezzin, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme, zanlının methaldar olduğu “Adam öldürmeye teşebbüs”, “Ağır yaralama”, “Yaralama” ve “Vahim zarar” suçlarının oldukça ciddi suçlar olduğuna dikkat çekerek soruşturmanın salimen tamamlanması amacı ile zanlı Salih Hasgemici’nin 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.