Evrim Kamalı 
Kıbrıs Manşet Özel Haber 


Ülkemize Türkiye'den tasarruflarındaki uyuşturucu madde ile Bayram tatiline gelen zanlı Özgür Toker bugün teminata bağlanmak üzere Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis çavuşu Erkan Karam olayla ilgili bulguları aktardı. Karam huzurda bulunan zanlı Özgür Toker'in ülkemize Ercan Havaalanından 24 Haziran tarihinde saat 20.40 raddelerinde giriş yapmak istediği esnada devriye gezen narkotik detektör köpeği Cindy tarafından tespit edildiğini ve üzerinde yapılan aramada giymekte olduğu pantolonun sağ ön cebinde şeffaf naylon içerisinde yaklaşık 2 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Polis zanlının mesele ile ilgili gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini ve ülkemizde turist statüsünde bulunduğunu belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile 1 ayı geçmeyen bir süre tutuklu olarak merkezi ceza evinde beklemesine emir verdi.