Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Lefkoşa’da Kuğulu Park içerisinde faaliyet gösteren büfenin penceresini kırarak içeri giren zanlı Ahmet Can Varan tespit edilerek tutuklanmasının ardından teminata bağlanmak üzere bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru İbrahim Toz olayla ilgili bulguları aktardı. Toz huzurda bulunan zanlı Ahmet Can Varan’ın 13 -14 Şubat tarihleri 17.00 – 7.20 saatleri arasında Lefkoşa’da Kuğulu Park içerisinde faaliyet gösteren büfenin penceresini kırarak içeri giren zanlı Ahmet Can Varan içeride muhafaza edilen toplam 1000 TL ve 60 euro metal parayı sirkat edip aynı yerden kaçtığının tespit edildiğini söyledi. Polis zanlının yakalanmasının ardından gönüllü ifade verdiğini ifadesinde olay günü Bally kullandığı ve çalmış olduğu bozuk paraları bir büfede tümleştirdiğini itiraf ettiğini söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının benzer birçok sabıkası olduğunu ve toplamda 56 kalem dosyası bulunduğunu belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Polis şahadeti üzerine söz alan zanlı olay günü Bally kullandığını ve hatırlamadığını söyledi.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar öncelikle sanığın küçük yaşından itibaren birçok suça karıştığını aleyhinde 56 kalem ceza dosyası bulunmasının üzücü olmasının yanında düşündürücü olduğuna değindi. Kıdemli Yargıç sanığın Bally kullandığını mahkemede de söylediğini bu konuda devletin sanık gibi genç yaşta olan suçlara yardım eli uzatmamasından ötürü gittikçe kötüye gittiklerini belirtti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar sanığın işlemiş olduğu suçlardan ötürü yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 2 gün ispati vücut etmesi ve KKTC vatandaşı bir kefilin 30 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.