Balkonda Hintkeneviri Yetiştirdi

KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER
Evrim Kamalı

Değirmenlik bölgesinde evinde yapılan aramada hintkeneviri ziraatı yaptığı tespit edilen zanlı Gürsel Fethat tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Halil Dümenci olayla ilgili bulguları aktardı. Dümenci, huzurda bulunan zanlı Gürsel Fethat’ın 25 Haziran 2016 tarihinde, saat 17.20 sıralarında, Lefkoşa- Değirmenlik’de, ikametgâhına arama yapmak üzere giden polisleri fark etmesi üzerine balkonunda saksı içerisinde ekili boyları 40 ile 45 cm arasında değişen toplam 3 kök hintkeneviri bitkisini sökerek balkonundan aşağıya attığı esnada tespit edildiğini söyledi. Polis zanlının ikametgâhı içerisinde yapılan aramada ayrıca solan içerisinde yerde taze olan yapraklar ile dolap içerisinde gözlük kutusunda saklı yaklaşık 2 gram hintkeneviri bulunduğunu belirtti. Polis memuru Dümenci zanlının yatak odasında yapılan aramada ise para cüzdanı içerisinde yaklaşık yarım gram hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve içerisinde hintkeneviri türü uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan nargile bulunarak emare olarak alındığını söyledi. Dümenci zanlının mesele ile ilgili olarak gönüllü ifade verdiğini konu bitkileri mayıs ayında ektiği ve ziraatını gerçekleştirdiğini ev içerisinde bulunan maddelerinde konu bitkilerden hasat ettiği yönünde beyanda bulunduğunu söyledi. Polis zanlının vermiş olduğu gönüllü ifadesinin teyit ve tekzibinin yapılacağını ayrıca emare olarak alınan maddelerinde tahlile gönderileceğini belirterek soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Murat Soytaç huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının soruşturma maksatlı 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.