Bakıcı Kadın 9 Ay Yatacak
Bakıcılığını yaptığı ev sahibinin altınlarını çalıp bozdurmakla suçlanan Rahat Jumakulyeva’yla ilgili karar dün açıklandı

Haspolat’ta bakıcılığını yaptığı şahsın, 3 bin TL değerindeki ziynet eşyalarını sirkat edip, daha sonra Lefkoşa’da bir kuyumcuya satıp, sahtekarlıkla para temin eden Rahat Jumakulyeva 9 ay hapse mahkum edildi.
Sanık Jumakulyeva 24 Haziran 2014 tarihinde, bakıcılığını yaptığı kadının 3 bin TL değerindeki ziynet eşyalarını çalıp, “Müstahdem tarafından sirkat” suçunu işlemişti. Sanık 26 Haziran 2014 tarihinde de, tüm sirkat ettiği ziynet eşyalarını Lefkoşa’da bir kuyumcuya satarak, “sahtekarlıkla para temini” suçunu işlemişti.
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi huzurunda görülen davada KKTC Başsavcılığı adına Kıdemli Savcı Ahmet Varol hazır bulundu.
Kararı okuyan Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, sanığı, kendi ikrarı, sunulan olgu ve emareler ışığında aleyhine getirilen davalardan suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı.
Sanığın işlediği “Müstahdem tarafından sirkat” suçunun 7 yıl’a kadar hapislik öngören çok ciddi ve vahim suçlardan biri olduğunu kaydetti.
Davayla ilgili olarak ağırlaştırıcı hususların yanında hafifletici nedenleri de göz önünde bulundurduklarını ifade eden Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, sanık Rahat Jumakulyeva’ya mahkum olduğu davalardan toplam 9 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi