Ava Giderken Avlandı

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da faaliyet gösteren Merkez İnternet Cafe'den 2 televizyon ve bir oyun konsolu çaldığı gerekçesi ile tutuklanan ancak hakkında yeterli delil bulunamadığı için serbest bırakılan zanlı Hüseyin Kurkmaz aklandığına dair haber yapılmasını sağlayınca suçu ortaya çıktı. Zanlı tutukluluk süresi talebi ile bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Yücel Kuşçu olayla ilgili bulguları aktardı. Kuşçu, huzurda bulunan zanlı Hüseyin Kurkmaz'ın Lefkoşa'da 12-15 Ağustos 2016 tarihleri arasında 12.00 saatlerinde, Şener Erkbekçi’ye ait “ Merkez İnternet Cafe” isimli işyerinden çalınan iki adet Sony marka toplam değerleri 5000 bin TL olan LCD televizyon ve bir adet Sony marka 1000 TL değerinde play station-3’ü çaldığını gerekçesi ile 16 ağustos tarihinde mahkemeye çıkarılarak aleyhinde 3 günlük tutukluluk süresi alındığını ancak bu süre zarfında emare bulunamadığından 18 Ağustos tarihinde serbest bırakıldığını söyledi. Polis ancak zanlının resminin gazetelerde çıkarak serbest kaldığı yazıldığında fotoğrafından kendisini tanıyan Ahmet Manga isimli şahıs polise gelerek zanlının kendisinden 2050 TL borç para aldığını ve rehin olarak 2 televizyon ve 1 oyun konsolu bıraktığı beyanında bulunduğunu belirtti. Polis memuru Kuşcu konu eşyaların alınarak müşteki Şener Erkbekçi’ye gösterildiğini ve ona ait olduğunun anlaşılması üzerine zanlının yeniden tutuklandığını söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak soruşturmanın devam ettiğini ve zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Alev Ulunay soruşturmanın aydınlanması için zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.