Aslantürk’ün itirafı Tilim’i tutuklattı...


Narkotik ekiplerinin hafta sonu Geçitköy’de bir gece kulübünde yaptıkları baskında uyuşturucu madde ile bağlantılı oldukları gerekçesi ile tutukladıkları Yakup Aslantürk ve Ali Gül’ün ardından uyuşturucu satıcısı Selahattin Tilim’i de tespit ederek tutukladı.

Aslantürk ve Gül aleyhinde alınan 3 günlük tutukluluk süresinde, zanlı Yakup Aslantürk’ün aracında yapılan aramada 2 gram ağırlığında Hintkeneviri türü uyuşturucu madde ele geçirildi.

Zanlı Yakup Aslantürk’ten yapılan sorgulamada ise söz konusu uyuşturucu maddeyi 18 Haziran tarihinde Selahattin Tilim’den aldığını itiraf etti.

Tilim, önceki gün Girne’de yakalanarak dün tutukluluk talebiyle Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlı Selahattin Tilim aleyhindeki soruşturmanın yeni başladığına dikkati çekerek 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Üçü de bugün mahkemeye çıkarılacak     

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis memuru Mehmet Sevinç mahkemede verdiği ifadede zanlı Selahattin Tilim’in uyuşturucu “Tasarruf” suçunda tutuklandığını anlattı.

Polis memuru Mehmet Sevinç, hafta sonu yapılan operasyonun ardından tutuklanan zanlılardan Yakup Aslantürk’ün itirafları sonucu yakalanan Selahattin Tilim’in gönüllü ifade verdiğini söyledi.

Tilim aleyhinde yürütülen soruşturmanın yeni başladığına dikkati çeken Sevinç zanlının 1 gün süreyle poliste tutuklu kalması talebinde bulundu.

Aleyhlerinde 3’er günlük tutukluluk süresi bugün dolan zanlı Yakup Aslantürk ve Ali Gül ile birlikte Selahattin Tilim de Girne’de mahkemeye çıkarılacak.

Havadis