Araba Hırsızları Teminata Bağlandı

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

 Lefkoşa’da meydana gelen gümrüksüz mal tasarrufu ve hırsızlık mal kabulü suçlarından tutuklu bulunan zanlılar Yaşar Kösen ve Sercan Keser, İbrahim Arabulucu ve Muhammed Ahmed Mahmuod dün ile Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak teminata bağlandı.




Mahkemede mesele ile ilgili olguları aktaran polis memuru Mahir Türe, zanlılar Yaşar Kösen ve Sercan Keser, İbrahim Arabulucu ve Muhammed Ahmed Mahmuod’un Lefkoşa’da meydana gelen hırsızlık mal kabulu ve gümrüksüz mal tasarrufu suçlarından methaldar olduklarını söyledi. Türe, mesele ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini ancak zanlıların soruşturmanın geri kalan kısmına etki edebilecek durumları olmadığını ifade etti. Zanlı Kösen ve zanlı Keser’in KKTC’de çalışma izni ile bulunduğunu, zanlı Arabulucu’nun KKTC vatandaşı olduğunu, zanlı Mahmuod’un ise KKTC vatandaşı biri ile evli olduğunu kaydeden Türe, zanlıların davalarında hazır olmasını belirtirken, zanlı Mahmoud’un 2013 yılında benzer bir suçtan teminata bağlandığını ifade etti.

Yargıç Meltem Dündar, dört zanlının yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına, haftada bir gün polise giderek ispat-i vücut yapmalarına, zanlılar Kösen ile Keser’in 5 bin TL nakit teminat yatırmalarına ve iki zanlı için birer kefilin 25 bin TL kefalet senedi imzalamasına emir verdi. Dündar, zanlılar Arabulucu’nun 3 bin TL nakit teminat yatırması, zanlı Mahmuod’un 5 bin TL nakit teminat yatırması ve her iki zanlı için birer kefilin 100 bin TL kefalet senedi imzalamasına emir verdi.

09 Haziran 2015 tarihli Lefkoşa’da meydana gelen gümrüksüz mal tasarrufu suçundan methaldar olduklarını söyledi. Türe, 8 Haziran 2015 tarihinde Hamitköy’de meydana gelen gümrüksüz mal tasarrufu suçu ile ilgili olarak yapılan soruşturmanın devamında alınmış olan bir bilgide zanlı Yaşar Kösen'in kullanımında bulunan LA 574 plakalı aracın 15 Haziran 2014 tarihinde kaza sonrası pert olan bir araç olduğu ve konu aracın aynısının Güney Kıbrıs’tan çalınarak henüz tespit edilemeyen bir yerden KKTC'ye getirilerek şasi numarası değiştirilip kullanılmakta olunduğu bilgisini aldıklarını söyledi. Türe, bunun üzerine zanlı Yaşar Kösen'in Sanayi bölgesindeki işyerini ziyaret ettiklerini, orada bulunan zanlı Kösen’den mesele ile ilgili izahat istendiğinde suçunu itiraf ettiğini ve konu aracın Hamitköy'deki ikametgahının bahçesi içerisinde park edilmiş vaziyette olduğunu beyan ettiğini ifade etti. Türe, zanlı Kösen ile

birlikte ikametgahının ziyaret edilerek konu aracın emare alınarak zapt edildiğini, zanlı Kösen’in aynı gün vermiş olduğu gönüllü ifadesinde suçunu kabul ettiğini ve çalıntı aracı üç dört ay önce Lefkoşa'da Cuma namazında tanışmış olduğu şuan ayni mesele ile Lefkoşa merkez karakolunda rimant emri gereği tutuklu bulunan zanlı Mohamed Ahmed Abdelghany Mahmoud’tan 7000 TL ye satın almış olduğunu itiraf ettiğini söyledi. Türe, zanlı Kösen’in aracı almadan daha önce , satın almış olduğu KKTC'de kayıtlı ve 15 Haziran 2014 tarihinde kaza yaparak perte çıkmış olan LA 574 plakalı aracın şasi numarası ile çalıntı aracın şasi numarasını değiştirmesi için zanlı Sercan Keser ile anlaşıp bu suçu işlediğini itiraf ettiğini belirtti. Türe, aynı gün zanlı Sercan Keser 'inde Lefkoşa'da tespit edilerek soruşturma maksatlı olarak şubeye celp edildiğini ve mesele ilgili izahat istendiğinde zanlı Kösen 'in olayı anlattığı gibi anlatarak yapmış, olduğu şasi değişikliğini itiraf ettiğini, gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini söyledi.

Türe, konu araç üzerinde uzmanlar tarafından yapılan incelemede konu aracın üzerindeki şasi numarasının sonradan takılmış olduğunun teyit edildiğini açıkladı. Yapılan soruşturmanın akabinde ise zanlı Kösen 'in gümrüksüz olarak tasarrufunda bulundurmuş olduğu aracın evraklarını yenileyebilmek için 24 Nisan 2014 tarihinde Lefkoşa Polis Müdürlüğüne kayıp araç evrakları hakkında şikayette bulunduğunu tespit ettiklerini söyledi. Mesele ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini kaydeden Türe, zanlıların 2 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar soruşturmanın geniş çaplı sürdüğünü belirterek zanlıların 2 gün süre ile tutuklu kalmasına emir verdi.