Antika Silah Başına Dert Oldu

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Ercan Havalimanından çıkış yapmak isterken valizinde tabanca bulunan zanlı Abdulhadi Doğan tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

MAhkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis memuru Ercan Kunduracı olayla ilgili bulguları aktardı. Kunduracı huzurda bulunan zanlı Abdulhadi Doğan’ın 15 Eylü 2017 tarihinde, saat 14.00 sıralarında, Ercan Havaalanından çıkış yapmak istediği esnada valizinde polis tarafından yapılan kontrolde, ağızdan dolma, “gubur” olarak bilinen antika silah bulunarak emare olarak alındığını belirtti. Polis zanlının mesele ile ilgili olarak şahadet verdiğini konu tabancayı daha önceden çalışmış olduğu ve şuan kapanan hotelden hatıra maksatlı aldığı beyanında bulunduğunu söyledi. Polis memuru Ercan Kunduracı mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Temay Sağer zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün ispati vücut etmesi ve KKTC vatandaşı muteber 1 kefilin 50 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu işle tutuksuz yargılanmasına emir verdi.