Altın fincan yeniden itham edildi…

(Kamalı Haber)- Duruşmanın uzaması olayın yeniden yaşanmasına neden olacağını belirten Ciğdem Altınfincan yeniden itham olmayı talep ederek, aleyhine getirilen tüm davaları kabul etti.

Türkeli kavşağında 4 öğretim görevlisinin hayatını kaybettiği feci trafik kazasının ardından görüşülmeye başlanan davada bugün yeni bir gelişme yaşandı. Sanık Çiğdem Altınfincan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde aleyhine getirilen 10 davadan itham olduğu ve “sürat”le ilgili olan ve kabul etmediği davaları bugün kabul edeceğini avukatı aracılığı ile beyan etti.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Başakan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay huzurunda gerçekleşen duruşmada sanık avukatı Süleyman Dolamacı Müvekkilinin kendisine yazılı olarak verdiği dilekçeyi mahkemeye okudu. Dilekçecisinde Sanık, geçtiğimiz duruşmada izletilen ve kaza sonucu hayatını kaybeden Ayşe Hadımcı Candemir, İmge Kozok, Figen Arkın ve Dilek Yılmaz cansız bedenlerinin izletilmesinin yaraları deşmek ve acıları unutmayı engelleyici olduğunu, o gün yaşanan olayın bu gün yeniden yaşanırcasına hissedildiğini, bu nedenle davanın bir an önce bitmesini yaşanan ızdırabın son bulmasını istediğini beyan etti. Sanığın beyanının ardından Avukatı müvekkilinin aleyhine getirilen ve kabul etmediğini belirttiği tüm davalardan yeniden itham dilerek kabul etmek istediğini beyan etti.

Bu beyan üzerine Başkan Ömer Güran ve heyeti sanığı yeniden itham etti ve sanığın itham edilmesinin ardından davayı iddia makamı ve savunmanın hitaplarını hazırlamaları ve emarelerin verile bilmesi için davayı 30 Ocak 2015 yani bugün saat 8.30’a duruşma günü olarak tayin etti.