Altın Kaçakçılığı Yapıyor İddiası

Vergisiz bir şekilde ülkeden 3 kilo 265 gram hurda altın çıkarmaya çalışan zanlının altınları tek bir kuyumcudan almadığı ortaya çıktı 

Ercan Havalimanı’nda Mehmet Oktar tarafından vergi ödenmeden ülkeden çıkarılmaya çalışılırken X-Ray cihazına takılan 3 kilo 265 gram hurda altın hakkındaki polis soruşturması devam ediyor. Bavulunda altın bulunarak tutuklanan ve üç gündür polis nezaretinde tutulan zanlı dün ek süre talebi ile yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlının ilk tutuklandığı anda polise altınları bir şahıstan aldığına dair verdiği ifadenin yalan olduğu ortaya çıktı. Zanlının, altınları farklı iki kuyumcudan aldığı tespit edilirken, bir kısmını nereden aldığı henüz belirlenemedi.

DOĞRUYU SÖYLEMEDİ

Polis altınlarla ilgili soruşturmasına devam ederken suçla bağlantılı tutuklu bulunan zanlının 2 gün daha polis nezaretinde kalmasını talep etti. Zanlıyı duruşmaya çıkaran polis, 14 Ağustos tarihinde ülkeden çıkış yapmak için Ercan Havalimanı’nda bulunan zanlının kapı geçişi esnasında bavulunun X-ray cihazına takıldığını ve yapılan aramada 3 kilo 265 gram sekiz adet külçe halinde altın hurdası bulunduğunu söyledi. Para ve kambiyo yasasına aykırı ülkeden 10 bin dolar üzerinde maddi değeri olan altınları çıkarmaya çalışan zanlının gözaltına alındığını ve mahkemeye çıkarılarak üç gün tutukluluk emri alındığını belirten polis, zanlının polise verdiği ilk ifadede altınları bir şahıstan aldığını ancak yapılan soruşturmada bu ifadenin doğru olmadığını tespit ettiklerini açıkladı.

KUYUMCULARIN KURYESİ

Polis, yapılan araştırmalar sonucu zanlının 1 kilo 375 gram altını bir kuyumcudan,860 gram altını da bir başka kuyumcudan aldığını tespit ettiklerini kaydetti. Polis, tespit üzerine bu kuyumcuların yetkilileri ile görüştüklerini, altınların zanlıya verdiklerine dair kendilerine makbuz verildiğini söyledi. Polis, ancak makbuzun kesildiği tarihte zanlının ülkede olmadığını belirlediklerini ifade ederek, makbuz ile ilgili araştırma yaptıklarını, altınların iddia edilen kuyumcu tarafından verilip verilmediğini soruşturduklarını dile getirdi.

SORUŞTURMA SÜRECEK

Ele geçirilen altınların 1 kilo 35 gramının nereden alındığını henüz tespit etmediklerini, görüşecekleri kimseler ve alınacak ifadeler olduğunu kaydeden polis, zanlının 2 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlının tutukluluk süresini iki gün daha uzattı.  

Kaynak: Star Kıbrıs