Altın Hırsızları 8 Gün Daha Tutuklu Kalacak

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER


 Lefkoşa’da 10-15 Eylül tarihleri arasında meydana gelen kuyumcu soygunları ile Ercan Havaalanı ve Girne’de gözaltına alınan tümü İran uyruklu zanlılar Saeıd Rohani, Arash Nourbakhsh, Majıd Emami, Manosur Rajabi, Gholamreza Emami, Rahim Akbari Aghbolagh, Sanaz Akbari, Zarınbano Esfandıari, Arezo Afrasıabıan, Nahid Moshar’i ek tutukluluk süresi talebi ile bugün yeniden mahkeme huzurun çıkarıldılar.



Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Lefkoşa Adli Şube’de görevli Polis memuru Hüseyin Redif, zanlıların 24 Temmuz tarihinde Metropol bölgesinde Lal Kuyumculuk isimli işyerinin vitrin camını kırıp 12 bin TL değerinde kol saati çaldıklarını, 10 Eylül tarihinde yine aynı bölgede bulunan Erdinç Kuyumculuk isimli işyerinin vitrin camını kırıp 197 bin TL değerinde altın ve ziynet eşyası çaldıklarını söyledi.

Polis, zanlıların son olarak 15 Eylül tarihinde de Küçük Kaymaklı bölgesinde Muhtar Yusuf Galeria içerisinde bulunan Altınbaş Kuyumculuk ’un arka vitrin camını kırıp 800 bin TL değerinde pırlanta ve altın çaldıklarını ifade etti. Redif mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında zanlıların tasarrufunda ve gösterimleri ile çalınan çoğu altına ulaştıklarını ancak henüz bulunamayanlarda olduğunu belirterek soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlıların 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.



Talebi değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlıların soruşturma maksatlı 8 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.