Uyuşturucu zanlısı teminata bağlandı

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa Sanayi Bölgesinde çalışan ve orada işçi yurdunda kalan Tahsin Alaçam kalmakta olduğu odada yatağında uyuşturucu bulması üzerine tutuklanmıştı. Alaçam teminata bağlanmak üzere bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis çavuşu Ali Gürkut olayla ilgili bulguları aktardı. Gürkut, zanlı Tahsin Alaçam’ın sanayi bölgesinde çalışmış olduğu iş yerinin yurdunda temizlik yapıldığı esnada şüpheli bir paket bulunduğunu ve konu paketin polise teslim edilmesi üzerine uyuşturucu olduğunu anlaşıldığını söyledi. Polis emare alınan uyuşturucunun tahlle gönderildiğini 288 miligram ağırlığında sentetik cannabionid türü uyuşturucu olduğunun tespit edildiğini belirtti. Polis, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini belirterek, zanlının TC vatandaşı olup ülkemizde çalışma izni ile bulunduğunu ancak bu olaydan dolayı çalışma izninin iptal edildiğini söyledi.

Polis çavuşu aktarılan olgular ışığında zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Talebi değerlendiren Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu zanlının davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması haftada 2 en yakın polis karakoluna ispati vücut da bulunması ve Muteber bir kefilin 30 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.