Akdoğan’ın Yargılanması Yine Ertelendi

Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Akile Nacisoy Akdoğan’ı öldürmekle yargılanan ve Aralık ayında Girne Ağır Ceza Mahkmesi’ne havale edilen Yaşar Akdoğan’ın davası evrak tartışması nedeniyle istinafa taşınması üzerine davaya başlanamadı.

Girne’de 2016 yılında evinin balkonundan düşerek şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Akile Nacisoy Akdoğan’ın ölümü ile ilgili “Taammüden adam öldürme” suçu getirilen Yaşar Akdoğan Aralık ayında Girne Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edilmesine rağmen dava henüz başlayamadı.

Akdoğan’ın avukatı Boysan Boyra, Kıdemli Savcı Erdinç Akyener’in mahkeme kararı ile tanık kürsüsüne çıkarılarak elindeki tüm tanık ifadelerini mahkemeye sunmasını talep etmişti. Kıdemli Savcı Erdinç Akyener ise bu talebin yasalara aykırı olduğunu belirterek itirazda bulunmuştu. Avukatın ve savcılığın beyanlarını değerlendiren Girne Kaza Mahkemesinin avukat Boyra’nın talebini kabul etmemesi üzerine Boyra, davanın Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edilmesi kararını istinaf ederek Yüksek Mahkemeye başvurmuştu.

İstinaf dosyası görüşülmek üzere 29 Mart tarihine ertelenmesi üzerine, sanık Yaşar Akdoğan’ın yargılanmasına yine başlanamadı ve davası Girne Ağır Ceza mahkemesi heyeti tarafından 3 Nisan tarihine ertelendi.