Abi Tutuklu, Küçük Kardeş Serbest

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Ülkemize Ercan Havaalanından giriş yaparken tasarrufunda uyuşturucu tespit edilen zanlı Talhat Kara ve suça bağlantılı abisi zanlı Talhan Kara bugün teminata bağlanmak üzere mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Kağan Kurtbir olayla ilgili bulguları aktardı. Kurtbir huzurda bulunan zanlı Talhat Kara’nın 14 Ağustos tarihinde, saat 13.30 sıralarında ülkemize Ercan Havaalanından giriş yaptığı sırada devriye gezen narkotik detektör köpeği Liz tarafından tespit edildiğini ve üzerinde yapılan aramada şeffaf naylona sarılı 130 adet extacy hap ile yaklaşık 5 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu bulunduğunu söyledi. Polis zanlının olay yerinde yapmış olduğu beyanda, konu maddeleri abisinin yönlendirmesi getirdiği itirafı üzerine zanlıyı almaya gelen abisi Talhan Kara’nın da tutuklandığını belirtti. Polis mesele ile ilgili olarak zanlı Talhan Kara’nın gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini, ifadesinde hintkenevirini kendi kullanımı için getirttiğini ancak hapları ise müşteri bulması durumunda satacağı itirafında bulunduğunu söyledi. Polis memuru Kağan Kurtbir mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlıların mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Rauf Kürşad zanlıların teminat şartları arasında farklılık olması gerektiğini belirtti. Yargıç suçta yönlendirici konumunda olan zanlı Talhan Kara’nın 2 ayı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemesine emir verdi. Yargıç Kürşad zanlı Talhat Kara’nın ise yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi, 10 bin TL nakit teminat yatırması ve KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 50’şer bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.