Pazarlamacısı olduğu şirkete ait parayı çaldığı iddia edilen zanlının, 9 ay süre zarfında faturalar üzerine oynayarak açık yokmuş gibi gösterdiği ortaya çıktı

Pazarlamacısı olduğu şirkete ait ürünleri satıp parasını çaldığı iddia edilen zanlı H.A(E-48) hakkındaki polis soruşturması devam ediyor. Makbuz ve faturalar üzerinde oynama yaparak, hesaplarda açık yokmuş gibi gösterip hırsızlık yaptığı öne sürülen zanlı bir gün tutukluluğun ardından ek süre talebi ile dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

AÇIK YOKMUŞ GİBİ GÖSTERDİ İDDİASI
Duruşmada zanlının pazarlamacı olarak çalıştığı iş yerine ait ürünleri, Ağustos 2013 ve 30 Nisan 2014 tarihleri arasında iş yeri adına sattığı ve satıştan elde ettiği bin 700 TL’yi şirket muhasebesine yatırmayarak çaldığı belirtildi. Polis, zanlının hırsızlık işleminin evrak ve makbuzlar üzerinde sahtele yaparak hesaplarda açık yokmuş gibi göstererek yaptığını söyledi. Zanlının verdiği gönüllü ifade suçunu kabul ettiğini belirten polis, zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın devam ettiğini, zanlının yazmış olduğu makbuz ve faturaların incelendiğini söyledi. Polis, yürütülen soruşturma aşamasında zanlının 5 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR
Mahkeme hakkında “Sahte evrak düzenleme” , “Sahtelenmiş evrakı tedavüle sürme” ve “Müstahdem tarafından sirkat” suçlarından soruşturma yürütülen zanlının 5 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.
 
Kaynak: Star Kıbrıs