9 Ay Hapis Yatacak
9 milimetre çapında iki adet tabanca ve 22 canlı mermi ile yakalanan Hüseyin Akpınar, yargılandığı Ağır Ceza Mahkemesi’nde 9 ay hapis cezasına çarptırıldı




Alayköy’de tasarrufunda 9 milimetre çapında iki adet tabanca ve 22 canlı mermi ile yakalanan Hüseyin Akpınar, yargılandığı Ağır Ceza Mahkemesi’nde 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Tabanca ve mermileri Güney Kıbrıs’ta bir arkadaşı aracılığı ile aldığını öne süren Akpınar, ifadesinde “tabancaları ticari amaçlı satın aldım” demişti.
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Güran, kıdemli yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’nin huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına kıdemli savcı Ahmet Varol, hazır bulundu.
Dava kararını okuyan kıdemli yargıç Melek Esendağlı, Akpınar’ı, kendi ikrarı, sunulan olgu ve emareler ışığında suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı.
Esendağlı, sanığın işlediği suçun oldukça ciddi olduğuna ve tüm dünyada bu suçlara karşı sıkı denetim yapıldığına bulgu yaptı.
Kanunsuz silah taşıma, tasarrufu ve kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu davalarında artış olduğuna işaret eden Esendağlı, sanığın konu tabancaları ticari amaçlı tasarrufuna aldığı beyanına değindi ve bunun hoşgörü ile karşılanmasının mümkün olmadığına dikkat çekti.
Esendağlı, sanık lehine ve aleyhine olan tüm hususları tezekkür ettiklerine bulgu yapıp, 9 ay hapis cezası vermeyi uygun ve adil bulduklarını açıkladı.

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi