75 Yaşındaki Adamı Soydular

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da 5 Temmuz tarihinde meydana gelen ev açma, hırsızlık suçundan methaldar olan 16 yaşındaki zanlılar A.E ve S.H tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis Memuru Süleyman Açıkada olayla ilgili bulguları aktardı. Açıkada huzurda bulunan zanlılar A.E ve S.H’nin 5 Temmuz tarihinde ikametgâhtan hırsızlık suçundan methaldar olduğunu söyledi. Polis zanlıların 75 yaşında olan Mustafa Akbilen’e ait olan ikametgâhın mutfak kapısını açıp içeriye giriş yaptıktan sonra yatak odası içerisinde muhafaza edilen Mustafa Selçuk Akbilen’e ait toplam 6.500 ABD Dolarını çaldıktan sonra olay yerinden kaçtıklarını söyledi. Polis olayın polise 23 Temmuz tarihinde bildirildiğini ve başlatılan soruşturma kapsamında zanlıların tespit edilerek mahkeme emri gereği tutuklandığını söyledi. Polis memuru Süleyman Açıkada mesele ile ilgili olarak tahkikatın henüz yeni başladığını zanlıların vermiş oldukları gönüllü ifadelerin teyit ve tekzibinin yapılacağını, alınması gereken ifadeler, bulunması gereken emareler olduğunu belirterek soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlıların ilk etapda 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların soruşturmanın selameti açısından 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.