Aldığı bir ihbar üzerine hareket geçen Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri, Kermiya Sınır Kapısı’ndan KKTC’ye giriş yapan araçta ele geçirdiği 3 gram uyuşturucunun izini sürerek 62 paket sentetik Cannabionid türü uyuşturucu madde ele geçirdi. Suçla bağlantılı olarak Burak Necipoğluları ve Şakir Can Özselmanoğlu gözaltına alınarak dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Mahkemeye olguları aktaran polis, aldıkları bir ihbar üzerine Kermiya Sınır Kapısından 29 Ekim tarihinde saat 16.00 sıralarında KKTC’ye giriş yapan GZ 303 plakalı araçta arama yaptıklarını ve 3 gram sentetik Cannabionid türü uyuşturucu madde bulduklarını ifade etti.  

80 gramı kayıp
Araçta bulunan Burak Necipoğluları ve Şakir Can Özselmanoğlu’nın gözaltına alındığını kaydeden polis, zanlı Necipoğluları’nın evinde yapılan aramada ise 62 paket 190 gram sentetik Cannabionid türü uyuşturucu madde ele geçirdiklerini söyledi. Polis, sorgulanan zanlı Necipoğluları’nın uyuşturucu maddeyi 23 Ekim tarihinde 270 gram olarak Güney Kıbrıs’tan aldığını ve Lokmacı Sınır kapısından ülkeye getirdiğini itiraf ettiğini kaydetti. 

Suçlarını kabul ettiler
Zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini, uyuşturucu maddenin analiz için laboratuvara, paketlerin ise parmak izi incelemesine gönderildiğini belirten polis, yürütülen soruşturma aşamasında zanlıların 5 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi, haklarında soruşturma yürütülen zanlıların 5 gün tutuklu kalmasına karar verdi.