Satıcıya Hapis Cezası

Gönyeli’de 7 Ocak tarihinde düzenlenen operasyon sonucu evinde uyuşturucu madde bulunarak tutuklanan 16 yaşındaki C.H.T ve ona uyuşturucuyu satan Abdulkadir Bozoğlan hakkındaki karar bugün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açıklandı.

Başkan Ömer Güran ve Yargıçlar Rauf Kürşat, Vedia Berkut Barkın’dan oluşan Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin vermiş olduğu kararı Başkan Güran açıkladı. Başkan sanıkların işlemiş oldukları suçların çok ciddi olduğunu ancak sanıklar aleyhindeki hafifletici ve ağırlaştırıcı sebeblerin farklılıklarından ötürü ceza takdir ederken farklı karar verdiklerini belirtti. Başkan Ömer Güran sanık C.H.T’nin parçalanmış bir ailenin çocuğu olmasını ve şu anda annesinin bir arkadaşında kalmasından ötürü kendisinin kalacak yerinin bulunmamasının yanında yaşının da küçük oluşundan ötürü bu durumun lehine hafifletici neden olarak değerlendirildiğini söyledi. Başakn Güran sanık C.H.T’nin alt mahkemede teminata bağlanırken teminat şartlarını yerine getirememesinden ötürü yaklaşık olarak 2 buçuk ay cezaevinde geçirmiş olduğu sürenin yeterli olduğunu belirterek sanığın hapislik süresini uzatmayı uygun bulmadıklarını belirterek sanığı mahkûm ettiklerini ve 18 yaşını doldurana değin sosyal hizmetlerin denetiminde kalmasına karar verdiklerini açıkladı.

Başkan Ömer Güran aynı davada sanık olan ve C.H.T’ye tasarrufunda bulunan uyuşturucu maddeyi veren kişi olan Abdulkadir Bozoğlan’ın ise işlemiş olduğu suçun ciddiyetine değinerek bu tür suçlara hoş görü ile yaklaşılamayacağını belirtti. Başkan Ömer Güran sanık Bozoğlan’ın yeni baba oluşunu ve ekonomik zorluklarla boğuşan bir aile yapısında bulunmasını lehine hafifletici neden olarak değerlendirseler de işlemiş olduğu suçun ağırlığına göre bir ceza takdir ettiklerini belirterek mahkûm olan sanığı 6 ay hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

Dava konusu olay nasıl olmuştu:

7 Ocak saat 13.30 sıralarında Gönyeli’ de zanlı C.H.T’nin evinde yapılan aramada 859 miligram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu bulunmuş ve yapılan ileri soruşturmada uyuşturucu maddeyi zanlı C.H.T’ye 3 gram olarak sanık Abdulkadir Bozoğlan’ın olduğu ortaya çıkmıştı. Bozoğlan’dan alınan ifade doğrultusunda ise polis başka bir yerde 2 gram 992 miligram bonzai daha bulmuştu.