Hurdacılar Teminata Bağlandı

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa Köşklüçiftlik bölgesinde meydana gelen araç hırsızlığı ile ilgili olarak tutuklanan zanlılar Haluk Kasap ve Öner Yalçın’ın tespit edilen rakamlara göre 6 aracı çalmak ve çalıntı çek sahtelemekden bugün teminata bağlanmak üzere yeninden mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Lefkoşa Adli Şubede görevli polis memuru Hasan Sönmez olayla ilgili bulguları aktardı. Sönmez, zanlılar Haluk Kasap ve Öner Yalçın’ın 11 Nisan 2015 tarihinde saat 16.00 raddelerinde Lefkoşa Köşklüçitflikte boş arazi içerisinde Syed İftikhar SHAH'a ait TCJ 002 plakalı, yeşil renk,124 kasa Mercedes aracı ve işçindekileri eşyaları çalmasının ardından başlatılan soruşturmanın genişlediğini ve zanlıların 5 aracı daha çalarak hurdalığa götürüp sattıklarının tespit edildiğini söyledi. polis toplamda 6 araç tespit edildiğini ancak 3 aracın hurdalık da pres edilmesi üzerine emare alınamadığını söyledi. Açıkada ayrıca Zanlı Öner Yalçın’ın 2014 yılı içerisinde Lefkoşa Sanayi Bölgesinde atıl vaziyette bulunan plakası meçhul araç içerisinden Asbank Terminal Şubesine ait 0119409 ve 0119408 seri nolu Hane inşaat Şirketi Ltd. keşideli boş çek yapraklarını sirkat ettikten sonra 2015 Nisan ayı içerisinde Zanlı Haluk Kasap’a ve zanlının 0119409 ve 0119408 seri nolu boş çek yaprakları üzerini mavi kalem ile doldurup sahtelemesini sağladığını belirtti. Zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlıların mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar zanlıların ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmalarını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışlarının yasaklanmasını, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispati vücut etmelerini, 3’er bin TL nakdi teminat yatırmasını ve KKTC vatandaşı birer kefilin 50 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.