5 Bin Euro’luk Hesaplaşma


İzledikleri mafya filmlerinden etkilenerek alacak verecek meselesi yüzünden iki kardeşi zorla alıkoyup soygun suçunu işleyen Pakistanlı zanlılar Sohail Ahmad, Malik Shahevkh, Hasan Ali Cilani, Taımour Sabır hakkındaki soruşturma devam ediyor. Olayla ilgili aranan iki şahsın henüz tutuklanmadığı belirtilirken, zanlılar dün ek süre talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Polis, Pakistan uyruklu zanlılar Sohail Ahmad, Malik Shahevkh, Hasan Ali Cilani, Taımour Sabır ve iki erkek şahsın Lefkoşa’da meydana gelen “zorla insan kaçırma, soygun, şiddet tehdidi ve darp” suçlarından dolayı gözaltına alındıklarını söyledi.

Manzura’dan 5 bin Euro istediler
Zanlıların 3 Şubat akşamı Kemuoran Manzura’dan 5 bin Euro para istediğini ve vermemesi halinde öldürmekle tehdit ettiğini kaydeden polis, zanlıların ayrıca Memnun’u darp edip üzerinde bulunan 200 dolar ve 70 TL parayı aldığını söyledi. Polis, zanlıların daha sonra Manzura’nın kardeşi İmran Manzura’yı arayıp para istediklerini ve vermemesi halinde abisini öldüreceklerini söylediklerini belirtti. Polis, İmran Manzura’nın zanlıların talebi üzerine olay yerine gittiğini ve zanlıların burada İmran Manzura’nın üzerinde bulunan bin 500 Euro parayı alıp, geri kalan parayı alacakları yere götürmek amacı ile zorla araca bindirip insan kaçırmaya teşebbüs ettiklerini ifade etti.

5 gün daha içerideler
Zanlıların aynı gün tespit edilip tutuklandıklarını ve bir gündür tutuklu bulunduklarını kaydeden polis, iki kardeşten alınan 200 Dolar, bin 500 Euro
ve 70 TL’nin halen kayıp olduğunu ve aranan iki şahsın bulunmadığını belirterek zanlıların 5 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Diyalog