4’er Gün Daha Tutuklu Kalacaklar
Mağusa’da 10 gr uyuşturucu olduğuna inanılan maddeler ile yakalanan 5 Pakistanlı zanlı dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı

Mağusa’da 10 gr uyuşturucu olduğuna inanılan maddeler ile yakalanan zanlı Mohammad Shahroze, Osama Durrani, Abdullah Amjad Bashir, Ahmed Sher Afgan ve Ahmad Afzal almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla dün mahkemeye çıkarılan zanlı Shahroze, Durrani, Bashir, Afgan ve Afzal’ın tutukluluk süreleri 4’er gün daha uzatıldı.

Sonuçlar bekleniyor...

Meselenin tahkikat memuru Mustafa Kavaz, 14 Haziran tarihinde North Apartmanı no 3 adresindeki evde zanlı Mohammad Shahroze, Osama Durrani, Abdullah Amjad Bashir, Ahmed Sher Afgan ve Ahmad Afzal’ın huzurunda yapılan aramada evin çeşitli yerlerinde 10 gr uyuşturucu olduğuna inanılan madde, içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 18 adet sigara izmariti, içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 1 adet öğütücü ve ZML 607 plakalı araçta da içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 1 adet öğütücü bulunduğunu anımsattı. Konu maddelerin miktarı ve türünün tespiti için Devlet Kimya Laboratuvarına gönderildiğini belirten Kavaz, analiz sonuçlarının beklendiğini söyledi. Kavaz, mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirterek her 5 zanlının da tutukluluk süresinin 8’er gün daha uzatılmasını talep etti.

Tutukluluk süreleri uzatıldı...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Mohammad Shahroze, Osama Durrani, Abdullah Amjad Bashir, Ahmed Sher Afgan ve Ahmad Afzal’ın tutukluluk sürelerinin 4’er gün daha uzatılmasına emir verdi.

Yeni Bakış: Gamze PİR BAYKUR