45 Gün Cezaevinde Bekleyecekler
İskele’de ele geçirilen 1 kilo 500 gr ağırlığındaki uyuşturucu maddelerle ilgili olarak tutuklanan 4 zanlı dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.


Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne bağlı Mağusa Şubesi ekipleri tarafından İskele’deki “Cesar Resort Niberus Apartmanı”nda bulunan ve uyuşturucu zulası olarak kullanılan evde yapılan operasyonda ele geçirilen 1 kilo 500 gram ağırlığındaki uyuşturucu maddelerle ilgili olarak tutuklanan zanlı Omar Monajjed, Salih Yiğit, konu evi başkasının kimliğine bürünerek kiralayan Burak Sevim ve Gökhan Erkır almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar.

1 kiloyu aşkın uyuşturucu madde...

Meselenin tahkikat memuru Hüseyin Osum, 29 Kasım tarihinde “Cesar Resort Niberus Apartmanı No 32’de” kanunsuz uyuşturucu olduğu bilgisinin alındığını anımsattı. Ayni gün konu eve gidilmesi üzerine kimsenin tespit edilemediğini ve pusu görevine başlandığını söyleyen Osum, yine ayni gün zanlı Omar Monajjed’in konu eve gelerek tasarrufundaki anahtar ile kapıyı açması üzerine tespit edilip tutuklandığını belirtti. Osum, zanlı Monajjed’den yapılan soruşturmada kendisini oraya zanlı Salih Yiğit, Burak Sevim ve Gökhan Erkır ile tespit edilemeyen bir kişinin uyuşturucu alması için gönderdiğinin öğrenildiğini söyledi. Osum, akabinde zanlı Erkır’ın, zanlı Monajjed’i telefonla arayarak evdeki uyuşturucuların yerini tarif edip uyuşturucuları almasını söylediğini ve zanlı Erkır’ın, zanlı Monajjed’e taksi yolladığını beyan ettiğini belirterek, yine telefonda zanlı Yiğit’in, zanlı Monajjed’e konu taksinin geleceği yeri tarif ettiğini söyledi.

Osum, akabinde yapılan operasyonda zanlı Yiğit’in, Salamis ile Ambelia’nın ortasında bulunan alanda araç takibinden sonra araçtan inerek ormanlık alana girerken yakalandığını ifade etti.

Akabinde konu evde arama yapıldığını anımsatan Osum, yapılan aramada 714 gr 86 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde, 675 gr 923 mg Hintkeneviri türü uyuşturucu madde, 16 gr 125 mg Kokain türü uyuşturucu madde bulunduğunu açıkladı. Osum, Salamis ve Ambelia arasında bulunan ormana kaçan zanlı Gökhan Erkır’ın, Mağusa’daki iş yerinde tespit edilerek tutuklandığını, zanlı Burak Sevim’in ise 2 Aralık tarihinde alınan bilgi ışığında Mağusa’da Döveç Tiro 25 Apartmanında tespit edilerek tutuklandığını belirterek, zanlı Sevim’in tespit edildiği evde yapılan aramada 11 gr 448 mg Sentetik Cannabionoid, 386 gr 350 mg Hintkeneviri ve 8 adet Extacy hap bulunduğunu açıkladı.

Osum, zanlı Sevim’in, vermiş olduğu ifadesinde Mağusa’da bulunan uyuşturucu maddelerin kendisine ait olduğunu ve “Cesar Resort Niberus Apartmanındaki” ikametgahtan alarak Mağusa’ya getirdiğini beyan ettiğini açıkladı.

Zanlı Sevim, başkasının kimliğine bürünerek Niberus Apartmanındaki evi kiraladı

Polis Memuru Hüseyin Osum, zanlı Burak Sevim’in saklandığı Döveç Trio 25 Apartmanındaki evde Hüseyin Karabatak adına düzenlenmiş ve üzerinde zanlı Sevim’in fotoğrafı bulunan sahte olduğuna inanılan pasaport bulunduğunu belirtti.

Emarelerin çoğunda parmak izi çıktı

Uyuşturucu maddelerin Devet Kimya Laboratuvarına, maddelerin muhafaza edildiği emarelerin ise Parmak İzi Şubesine gönderildiğini belirten Polis Memuru Hüseyin Osum, Parmak İzi Şubesi’ne yollanan emarelerin çoğunda parmak izi çıktığını ancak parmak izlerinin tamamen arşivden araştırmasının henüz yapılamadığını söyledi.

Zanlıların kaçma ihtimalleri var

Polis Memuru Hüseyin Osum, zanlı Omar Monajjed’in, Kuveyt vatandaşı olduğunu ve KKTC’de öğrenci olarak bulunduğunu belirtti. Zanlı Salih Yiğit ile Erkır’ın, İngiltere doğumlu olduğunu ifade eden Osum, zanlı Yiğit’in sürekli olarak yurt dışında kaldığını, babasının KKTC’de annesinin ise İngiltere’de ikamet ettiğini, zanlı Erkır’ın anne ve babasının ise İngiltere’de kaldığını belirterek, zanlıların kaçma ihtimalinin yüksek olduğunu açıkladı.

Avukat Sanıvar: “Zanlı Monajjed, komploya kurban gitti”

Zanlı Omar Monajjed’in avukatı Ramadan Sanıvar, cezaevi talebine itiraz etti. Sanıvar, zanlı Monajjed’in uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve zanlı Burak Sevim ile Gökhan Erkır’a 200 TL verip konu evden uyuşturucu almak için anlaştığını iddia etti.

Avukat Sabancı: “Zanlı Yiğit’in olayla bağlantısı yok”

Zanlı Salih Yiğit’in avukatı Ulaş Sabancı, zanlı Yiğit’in polisten kaçmadığını, zanlının ve annesi ile babasının da KKTC’de yerleşik olduğunu söyleyerek, olayla bağlantısının olmadığını iddia etti.

Avukat Sağlamer: “Tahkikatı mahvettiniz”

Zanlı Gökhan Erkır’ın avukatı Batur Sağlamer, tahkikat memuru Hüseyin Osum’u istintakı sırasında polisin tahkikatı en başından beri eksik ve yanlış bir şekilde yürüttüğünü iddia ederek “Tahkikatı mahvettiniz” dedi.

Tutuklu yargılanacaklar...

İskele Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan, teminat duruşması ile ilgili kararı saat 22:00’de okudu. Yargıç İnan, zanlı Omar Monajjed, Salih Yiğit, Burak Sevim ve Gökhan Erkır’ın davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 45 günü geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmelerine emir verdi.